U okviru novogodišnjeg programa Centra za kulturu “Kostolac” organizovano je druženje kostolačkih mališana sa najvažnijom ličnošću novogodišnjih praznika, Deda Mrazom, koji je sa dalekog puta stigao i u Kostolac.

Podršku najmlađim sugrađanima u svečanom dočeku i druženju sa Deda Mrazom, pružio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski:

“Drago mi je kada se tokom praznika družimo sa mališanima koji nestrpljivo očekuju da Deda Mraz poseti i naš grad. Druženje sa decom predstavlja pravo zadovoljstvo, jer na kratko zaboravimo na ozbiljne probleme i uživamo u prazničnoj atmosferi.

Gradska opština Kostolac ove godine, još tokom novembra meseca započela je postavljanje novogodišnje rasvete, kako bi se na vreme mogle zamenniiti neke lampe ukoliko nisu ispravne. Novogodišnja dekoracija postavljena je u ulici Veljka Dugoševića, Stevana Nemanje, u Jadranskoj ulici, zatim u ulici Bože Dimitrijevića, Nikole Tesle, Trudbeničkoj ulici, Karađorđevoj, kao i u gradskom parku, na gradskom trgu kod kostolačke fontane, na lokaciji kod vozića, na zgradi kostolačke opštine i na platou ispred sportske hale.

Foto: kostolac.rs

U Kostolcu pored stare rasvete postavljena je i nova praznična dekoracija. Iz budžeta Gradske opštine Kostolac ove godine za nabavku nove novogodišnje rasvete izdvojeno je preko 3.300.000,00 dinara, a sve u cilju da se u našem gradu na svakom koraku, kao nikada ranije, oseti praznična atmosfera. Nabavljeno je preko 250 dekorativnih novogodišnjih motiva sa led svetlećim crevom i to u obliku pahulje, novogodišnjeg zvona, zatim u obliku otvorene zvezde i zvezde sa kracima, kao i led padajuća svetla sa efektom zvezde padalice. Kostolac se ove godine može pohvaliti i sa dve nove novogodišnje jelke, jedna je na platou ispred sportske hale, dok je druga zasađena i praznično dekorisana na lokaciji pored kostolačkog vozića.

Ovom prilikom, želim da čestitam svojim sugrađanima predstojeće novogodišnje praznike i da im 2020. godina bude bolja od predhodnih, da im donese puno zdravlja, sreće, ljubavi i uspeha. Najmlađim sugrađanima poželeo bih što više osmeha, sreće i zdravlja i da u narednoj 2020. godini slušaju svoje roditelje, učitelje i vaspitačice, ali i da oni slušaju njih.” – istakao je predsednik Krstanoski tokom druženja sa mališanima i Deda Mrazom.

KOMENTARIŠI