Deka pobedio sve medicinske prognoze: Došao kući posle 52 sata u bunaru...

Deka pobedio sve medicinske prognoze: Došao kući posle 52 sata u bunaru na minusu i 50 dana u bolnici

Pošto je upao u bunar, nekoliko dana boravio je na intenzivnoj nezi bolnice u Požarevcu, mentalno nije bio stabilan, a velike komplikacije hipotermije na prstima ruku i nogu ukazivale su na to da će mu oni biti amputirani. Uprkos tome, Jezdimir Milić je juče kući došao čitav.

Jezdimir Milić, koji živi u selu nadomak Požarevca, pobedio je zimu i sve medicinske prognoze pošto je upao u bunar dubine pet metara i u njemu proveo po najvećem mrazu u Srbiji čak 52 sata, o čemu su izveštavali svetski mediji. Nakon nesreće, u bolnici je proveo čak 50 dana, a juče se živ i zdrav konačno vratio kući.

Nekoliko dana boravio je na intenzivnoj nezi bolnice u Požarevcu, mentalno nije bio stabilan, a velike komplikacije hipotermije na prstima ruku i nogu ukazivale su na to da će mu oni biti amputirani. Uprkos tome, Jezdimir je juče kući došao čitav.

Bunar u koji je upao starac dubok je pet metara i u njemu nema vode
Bunar u koji je upao starac dubok je pet metara i u njemu nema vode

Njegov komšija Dragan ispričao je da je Jezdimir po povratku iz bolnice delovao zdravo i raspoloženo.

“Kada sam došao kod njega, ležao je u krevetu, ali bio je dobro. I on mi je rekao da se tako oseća. Nisu mu amputirali ništa. Jedino što sam primetio na njemu, a da je drugačije, jesu prsti leve ruke. Oni su od promrzlina koje je imao sada dopola crni. Nokte na toj ruci nema, međutim, kazao mi je da ne brinem jer su mu lekari rekli da će mu uskoro izrasti novi”, rekao je Dragan.

Međutim, kako je dodao, Jezdimir se ne seća kako je završio u bunaru.

“Evo, ni pedeset dana otkada se to desilo on ne može da se seti kako je tamo završio. Ja sam ga pitao kako je upao u bunar na drugom kraju sela, a on i je rekao: ‘Ne znam ni kako sam zalutao, ni kako sam upao. U bunaru mi nije bilo mnogo loše i hladno, sem na ovoj levoj ruci koja je promrzla. Ne znam što je nisam stavio u džep da je zagrejem.'”

Istakao je i da sedamdesetdvogodišnji Jezdimir ni nakon dva dana provedenih u bunaru nije strahovao da će umreti.

“Čini mi se da je verovao u to da će ga neko pronaći i verovatno mu je ta vera pomogla da preživi onu hladnoću”, dodao je Jezdimirov komšija.

foto: BBC web screenshot
foto: BBC web screenshot

Urban City je već pisao o ovom deki, kada je Britanski Bi-Bi-Si objavio priču o njemu, nazivajući ga “čudom od čoveka” jer je dva i po dana preživeo u bunaru na temperaturi od minus 20 stepeni.

KOMENTARIŠI