DELITE VEST! Desetogodišnjoj Jovani iz Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi je...

DELITE VEST! Desetogodišnjoj Jovani iz Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi je hitno potrebna naša pomoć!

Jovana Jevremović je lečena na Institutu za majku i dete do pre dva meseca, kada je porodici saopšteno da za nju više nema leka ni nade

Desetogodišnja Jovana Jevremović iz Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi boluje od teškog oblika limfoma koji joj je zahvatio pluća.

Bolest je smrtonosna a za njen život se bore lekari sa klinike Mhtera u Atini. Za njeno lečenje do danas je potrebno 40.000 evra a što se duže čeka potrebno je sve više novca.

Lečenje se vrši novim lekom, biološkom terapijom: A D-CETRIS koji košta 3.250 evra, samo lek u samo jednoj dozi. Prima u razmaku od 21. dana a Jovani je neophodno od 8 do 12 sesija. Ovaj lek je za nju jedina nada a do sada je ona treće dete u Evropi koje bi primilo ovu vrstu terapije.

Jedno dete je, nažalost, preminulo a drugo dete koje je primalo istovetan lek je potpuno izlečeno.

Jovana se trenutno sa majkom nalazi u Grčkoj. Klinika Mhtera u Atini ih je primila na lečenje uz pomoć sredstava koja su prikupili porodica, prijatelji, ljudi dobre volje… Da bi Jovana primila lek, nastavila terapiju, neophodno je da bude stacionirana na klinici u Atini što naravno zahteva i dodatne troškove. Do petka, 08.06.2018. god. roditelji za Jovanino lečenje moraju da uplate sumu od 29.000 evra. U toku naredne nedelje neophodno je da se izvrši uplata ostatka novca a koliko tačno neizvesno je i zavisi od toga koliko će Jovana biti na klinici.

Jovana Jevremović je lečena na Institutu za majku i dete do pre dva meseca, kada je porodici saopšteno da za nju više nema leka ni nade. U Srbiji joj je najpre dijagnostifikovan Hočkinov limfom (dve godine je različitim metodama bezuspešno lečena). Njoj je konačno u Atini/Grčkoj uspostavljena dijagnoza jako agresivnog LYMPHOMA PENIK.

Pomozimo Jovani da ozdravi!

IBAN RS 35360038163105815872 kod MTS banke

Dinarski račun za uplate iz Srbije: 360-0381631058158-72 kod MTS banke

KOMENTARIŠI