Foto: Urban City

U sredu u 18:30 časova u svečanim salonima Grada Požarevca, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, upriličio je prijem za Aleksandru Ninković Tašić, Arna Gujona i Aleksandra Gajšeka, koji su nakon prijema održali trtibinu u Muzičkoj školi u Požarevcu.

Arno Gujon u Požarevcu: "Požarevac ima šmeka, što bi mladi rekli" 1
Foto: Urban City

Bojani Ilić je ovom prilikom uručio prigodne poklone za goste i rekao da su gosti našeg grada sinonim za ljude koji su svoje karijere čvrsto vezali za ljubav prema čoveku sa idejom da našu planetu učine boljim mestom za život.

Arno Gujon u Požarevcu: "Požarevac ima šmeka, što bi mladi rekli" 2
Foto: Urban City

Arno Gujon, koji je inače francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“, bio je oduševljen izgledom svečanog salona i zgrade Načelstva, a posebno je naglasio i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi jer se zgrada obnavlja i čuva, jer je to nasleđeno od naših predaka.

Arno Gujon u Požarevcu: "Požarevac ima šmeka, što bi mladi rekli" 3
Foto: Urban City

Šetajući kroz Požarevac, Gujon je rekao da iako je mali grad u pitanju “ima šmeka, što bi mladi rekli”.

On se ovom prilikom i zahvalio na toploj dobrodošlici koja je priređena ovom prilikom.

Gujon je prvi put došao u Srbiju krajem 2004. godine posle pogroma Srba na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. godine i to u Kosovsku Mitrovicu.

Arno Gujon u Požarevcu: "Požarevac ima šmeka, što bi mladi rekli" 4
Foto: Urban City

Tom prilikom je sa starijim bratom Bertranom i dvojicom prijatelja kamionom dovezao humanitarnu pomoć skupljenu u Francuskoj.

Organizacija „Solidarnost za Kosovo” od osnivanja je dopremila pomoć u više od 30 konvoja u vrednosti većoj od milion i po evra, organizovala 12 projekata, sarađuje sa Eparhijom raško-prizrenskom i ima tridesetak volontera. Pomoć ovoj organizaciji u Francuskoj pruža 8.000 donatora.

KOMENTARIŠI