U sredu u 18:30 časova u svečanim salonima Grada Požarevca, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, upriličio je prijem za Aleksandru Ninković Tašić, Arna Gujona i Aleksandra Gajšeka, koji su nakon prijema održali trtibinu u Muzičkoj školi u Požarevcu.

Foto: B.P.

Bojani Ilić je ovom prilikom uručio prigodne poklone za goste i rekao da su gosti našeg grada sinonim za ljude koji su svoje karijere čvrsto vezali za ljubav prema čoveku sa idejom da našu planetu učine boljim mestom za život.

Foto: B.P.

Arno Gujon, koji je inače francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“, bio je oduševljen izgledom svečanog salona i zgrade Načelstva, a posebno je naglasio i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi jer se zgrada obnavlja i čuva, jer je to nasleđeno od naših predaka.

Foto: B.P.

Šetajući kroz Požarevac, Gujon je rekao da iako je mali grad u pitanju “ima šmeka, što bi mladi rekli”.

On se ovom prilikom i zahvalio na toploj dobrodošlici koja je priređena ovom prilikom.

Foto: B.P.

Gujon je prvi put došao u Srbiju krajem 2004. godine posle pogroma Srba na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. godine i to u Kosovsku Mitrovicu.

Foto: B.P.

Tom prilikom je sa starijim bratom Bertranom i dvojicom prijatelja kamionom dovezao humanitarnu pomoć skupljenu u Francuskoj.

Organizacija „Solidarnost za Kosovo” od osnivanja je dopremila pomoć u više od 30 konvoja u vrednosti većoj od milion i po evra, organizovala 12 projekata, sarađuje sa Eparhijom raško-prizrenskom i ima tridesetak volontera. Pomoć ovoj organizaciji u Francuskoj pruža 8.000 donatora.

KOMENTARIŠI