Deset izlagača iz Požarevca na “Agro Belgrade 2022”

Deset izlagača iz Požarevca na “Agro Belgrade 2022”

Treći Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2022”, na kojem se do nedelje predstavlja oko 500 izlagača, otvoren je u četvrtak na Beogradskom sajmu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je obraćajući se prisutnima izneo podatak da je Srbija u 2021. godini izvezla voće i povrće u vrednosti od milijardu evra, te da su to stvari o kojima smo nekada sanjali.

“Otvaramo nova tržišta i idemo dalje, a jedna od prilika za sve to je i Inicijativa ‘Otvoreni Balkan'”, rekao je Nedimović i zahvalio USAID-u koji, kako je istakao, podržava konkurentnu poljoprivredu u Srbiji.

Na 3. Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2022” Grad Požarevac predstavlja deset izlagača čije kompletne troškove snosi grad.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca napisao je na zvaničnom profilu gradonačelnika na Fejsbuku da grad želi da poljoprivredni proizvođači sa teritorije Požarevca prikažu svoje proizvode na širem tržištu, a da je ovaj sajam odlična prilika za to.

KOMENTARIŠI