Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu isklјučili su noćas iz saobraćaja vozača „smarta“ zbog nasilničke vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a rano jutros vozača „opel astre“ koji je vozio pod dejstvom alkohola brzinom znatno većom od dozvolјene.

Policija je, noćas oko 01.45 časova, zaustavila dvadesetčetvorogodišnjeg vozača automobila „smart“, koji je, ulicom Jove Ilića na Voždovcu, vozio u kontra smeru, primoravajući ostale učesnike u saobraćaju da naglo menjaju pravac.

On se oglušio o svetlosne i zvučne znake saobraćajne patrole da se zaustavi, a  policijski službenici su ga brzom i efikasnom reakcijom sustigli i bezbedno zaustavili.

Alkotestom je ustanovlјeno prisustvo 1,36 promila alkohola u njegovom organizmu, a droga testom da je pozitivan na kokain i kanabis.

Rano jutros oko 03.35 časova, na auto putu na teritoriji Novog Beograda, presretačem je zaustavlјen dvadesetčetvorogodišnjak, koji je upravlјao automobilom „opel astra“ brzinom od 168,1 kilometar na čas, na delu puta gde je ograničenje 80 kilometara na čas.

Alkotestom izmeren je 1,51 promil alkohola u njegovom organizmu.

Vozači će nakon zadržavanja u službenim prostorijama biti sprovedeni kod sudije za prekršaje.

KOMENTARIŠI