Foto: B.P.

Na području Požarevca i okolnih opština traži se devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog od 40 do 49 kvadrata. Prijave do 30. novembra.

Fizička i pravna lica koja imaju stanove u svom vlasništvu, mogu da ih ponude na otkup za potrebe stambenog zbrinjavanja lica izbeglih tokom poslednjih ratova sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Kao rok za podnošenje prijava određen je 30 novembar 2019. godine.

Na području Požarevca planira se kupovina devet stanova površine do 39 kvadrata i jednog stana od 40 do 49 kvadrata, koji se mogu nalaziti i u graničnim jedinicama lokalne samoupraveVelikom Gradištu, Malom Crniću, Žabarima, Smederevu i Kovinu. Stanovi od fizičkih ili pravnih lica kupuju se na osnovu Sporazuma o donaciji sa Bankom za razvoj Saveta Evrope, a u okviru Regionalnog stambenog programa.

U Srbiji će se otkupiti ukupno 61 stan, na području Požarevca, Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Uba, Zrenjanina, Kikinde i Sremske Mitrovice. Regionalni stambeni program predstavlja zajedničku inicijativu BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, sa ciljem zbrinjavanja lica izbeglih i raseljenih tokom ratova na području bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine.

 

KOMENTARIŠI