Deset učenika Poljoprivredne škole u Požarevcu dobilo sredstva za pokretanje poljoprivredne proizvodnje

  Učenici završnih razreda Poljoprivredne škole dobili sredstva za pokretanje sopstvene proizvodnje. Pomoć dobilo deset đaka za stočarske, ratarske, pčelarske i pekarske poslove.

  Deset učenika završnih razreda Poljoprivredne škole “Sonja Marinković” u Požarevcu dobilo je sredstva za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika” Fondacije “Ana i Vlade Divac”. Odabrani maturanti pohađali su smerove pekar i poljoprivredni i veterinarski tehničar, a dobijenim sredstvima, u ukupnom iznosu od 1.436.000 dinara, moći da realizuju svoje poslovne ideje.

  Sredstva za realizaciju svojih ideja dobili su: Aleksandar Adamović, Jovana Petrić, Ivan Stanojević i Marko Ranković, svi iz Osanice, Filip Mladenović iz Krvije, Ana Ranisavljević iz Mišljenovca, Vladimir Simić iz Kuliča, Nemanja Lupšić iz Melnice, Aleksandar Živković iz Trnjana i Aleksandar Radosavljević iz Kudreša. Dobijenim sredstvima oni će nabaviti ovce, jagnjad, nazimice, košnice, plastenike, mešalice za testo, traktorske prskalice, mesilice za testo i sadnice lešnika.

  Maturant veterinarskog smera Vladimir Simić iz Kuliča, inače đak generacije, tražio je i dobio sredstva za nabavku četiri svinje nazimice.

  Opširnije OVDE.

  KOMENTARIŠI