U predškolskoj ustanovi “Ljubica Vrebalov” Požarevac, u okviru godišnjeg Plana i programa, svakodnevno se realizuju zdravstveno-vaspitne aktivnosti, od kojih u okviru jednog dela razvojnog plana naše ustanove se organizuje aktivnost pod nazivom “Vitaminijada”.

To je skup igara koje afirmišu zdrave stilove života, zdravstveno-obrazovnu kulturu i pravilnu ishranu od najranijeg uzrasta.

Ovogodišnja, deseta po redu i jubilarna “Vitaminijada”, održaće se 18.11.2019.god, sa početkom u 10.00 časova u Sportskom centru Požarevac.

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” je od svog nastanka veliku pažnju posvećivala vaspitanju dece o zdravim stilovima života, što se odnosi na pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i higijenu. Ovaj način rada je podstaknut razvijanjem službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu predškolske ustanove timskim radom i uz stručnu pomoć ZZJZ Požarevac i podršku lokalne samouprave.

Deca svakodnevno tokom cele godine kroz razne aktivnosti uče sa svojim vaspitačicama o pravilnoj ishrani, kvalitetnim životnim namirnicama, a i svakodnevno se zdravo hrane u vrtiću. S obzirom da deca na najranijem uzrastu najbolje uče samo kroz igru, “Vitaminijada” u obliku igrica, osmišljena je timskim radom stručnih saradnika, službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu i vaspitačica. Takođe, cilj je usmeren i na podršku roditeljima da na najkvalitetniji način provode vreme sa decom jer su ovako osmišljene igre primenljive i u porodičnom okruženju.

Ovogodišnju “Vitaminijadu” čini pet igara: “Kviz pitanja”, “Ko će pre?”, “”Ko će više?”, “Voćna salata” i “Pecanje”. Bonus igra za takmičarske ekipe koje imaju jednak broj bodova je “Nadvlačenje konopca”.

Učestvovaće 12 takmičarskih ekipa, deca predškolskog uzrasta. Ekipe su iz vrtića: “Bambi” – zelena jabuka, “Pčelica” – limun, “Danica R.” – grožđe, “Leptirić” – šargarepa, “Bubamara” – zelena paprika, “Neven” – pomorandža, “Duško R.” – lubenica, “Sunašce” – banana, “Poletarac”i „Lane“ – šljiva, “Majski cvet” – trešnja, PPP-sela – trešnje i dvanaesta ekipa PPP grad – ananas.

Za najlepše uživanje u ovim igricama, pobrinuće se žiri, gosti i najverniji navijači, a to su drugari iz svih vrtića.

KOMENTARIŠI