Deseti festival glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ od 25. do 31. marta 2019....

Deseti festival glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ od 25. do 31. marta 2019. godine

U organizaciji Kulturno – prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca, a pod pokroviteljstvom opštine, na ovogodišnjem festivalu koji se održava od 25. do 31. marta, biće izvedeno sedam predstava.

Festival će otvoriti domaćin, pozorište „Bata Bulić“, premijerom predstave „Sumnjivo lice“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Miloš Jagodić. Nakon toga, publika će moći da pogleda “Drafteatra” iz Tuzle, Republika Bosna i Hercegovina, koji će izvesti predstavu “Evropejci”, po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Dragana Stajića.

Treće večeri na repertoaru je predstava pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića “Policajci”, u režiji Ivana Tomaševića. Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrtog dana smotre sa predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja”, po tekstu Ive Brešana, a u režiji Jovana Grujića.

Pete večeri smotre gostuju glumci Gradskog pozorišta iz Jagodine koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro”, po tekstu Marka Kamoletija, a u režiji Velimira Mitrovića. Pretposlednjeg dana festivala publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu Berane predstavom “Ne mogu da platim i neću da platim”, po tekstu Žorža Fejdoa, a u režiji Gorana Bjelanovića.

Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstaviće se predstavom “Frenki i Džoni”, koju je režirala Tea Pukarić po tekstuTerensa Mek Nelija.

KOMENTARIŠI