Deseti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2018 od 26.8.-1.9. u...

Deseti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2018 od 26.8.-1.9. u Velikom Gradištu

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Istanbul...

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Istanbul…

Ova jedinstvena ekološko-turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Naime, od 180 pristiglih filmova selekciona komisijja je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 72 najboljih ostvarenja.

Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i engleski filmski stvaralac Colin Arthur koji je ujedno i Predsednik žirija.

Arthur je sa svojom suprugom Sarom radio sa najvećim svetskim imenima – od Kjubrika, preko Dejvida Lina do Ridlija Skota. Osnivač je i vlasnik čuvene kompanije za filmske efekte “Dream factory”. Šest filmova na kojima je radio je nominovano ili dobilo Oskara. Pored Artura Colina, žiri ovogodišnjeg festivala sačinjavaju i druga izuzetna imena svetskog filma.

O svim detaljima, filmskom programu, pratećim manifestacijama i brojnim gostima festivala na press-konferenciji će govoriti:

  1. Dajana Stojanovć, Drektor Turističke organizacije Veliko Gradšte
  2. Vladimir Pavković, odnosi sa javnošću Visoke turističke škole strukovnih studija, partnera festival,
  3. Ljiljana Čerović, Turistička organizacije Srbije,
  4. Boško Savković, izvršni producent festivala.

Direktni pokrovitelji Silafesta su, Opština Veliko Gradište, Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, i drugi.

KOMENTARIŠI