Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je u ponedeljak u Požarevcu da je opozicija više puta upozoravala da bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović “prelazi svoja ovlašćenja i organizuje prisluškivanje opozicionih političara”.

“Tada kad smo to govorili, ti isti koji je danas napadaju i proglašavaju za krivca za sve loše što se desilo u policiji i oko policije, su je branili i govorili da mi to radimo iz nekakvih profiterskih razloga“, rekao je Djilas novinarima u prostorijama SSP u Požarevcu.

Prema njegovim rečima, “nezabeleženo je u svetu” da direktor policije (Vladimir Rebić) ide na poligraf, kao i da pripadnici policije optužuju tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da “saradjuje sa stranim službama”.

On je ocenio da je pred očima svih gradjana “raspad države”, jer se osam meseci slušalo o 1.800 razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučuća “sa 26 poštenih i divnih ljudi”.

“Na kraju se ispostavilo da je sve radjeno u skladu sa zakonom, na predlog policije, tužilaštva, sud je odobrio. Nikad nismo saznali ko su ti ljudi, ni šta je predsednik sa njima razgovarao“, rekao je Djilas.

On je pomenuo i slučajeve “Jovanjica” i klan Veljka Belivuka, ocenjujući da su ti ljudi “proizvedeni od strane režima”.

“Počevši od Saleta Mutavog koji je vodio tu grupu, pa onda Belivuka koji je tu grupu preuzeo, koji je, kao što znamo, služio za razbijanje demonstracija, a za to mu je dozvoljeno da se bavi najtežim kriminalnim delima i da na kraju tolike ljude ubijaju“, kazao je Djilas.

Uloga Evropljana u medjustranačkom dijalogu nije bila dovoljno iskrena

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da pokušaj evroparlamentaraca u medjustranačkom dijalogu oko poboljšanja izbornih uslova “nije bio dovoljno iskren da bi nešto promenio”.

“Od onog dijaloga bez Evrope nema ništa, on je samo služio da bude pokrivalica, ako ne daj bože po vlast Evropljani stisnu malo hrabrosti i napokon odustanu od jedne podrške antievropskoj vladi. To se nije desilo“, rekao je Djilas novinarima u prostorijama te stranke u Požarevcu.

On je podsetio da više opozicionih stranaka trenutno pregovara kako da dodju do zajedničke izborne liste, za izbore na svim nivoima raspisane za april 2022. godine i istakao da je želja da na toj listi budu i nestranačke ličnosti.

“Ako uspemo to sve da dogovorimo i donesemo odluku, da i bez obzira što nema nikakvih uslova za izbore, a to ste mogli da vidite i u prethodnim danima, i na takve izbore izadjemo i pobedimo, jer jednostavno mislim da je većini gradjana Srbije danas jasno u kakvoj zemlji živimo i da nema napretka osim kada gledate televizije sa nacionalnom frekvencijom i čitate tabloide“, kazao je Djilas.

Prema njegovim rečima, na svakom koraku se može videti neki protest ili neki štrajk.

“Taj proces pada režima Aleksandra Vučića više ne može da se zaustavi, on je krenuo, on je nezaustavljiv i ja verujem da može da se završi u narednih šest meseci“, ocenio je Djilas.

KOMENTARIŠI