Direktor EPS-a čestitao rudarima slavu

Direktor EPS-a čestitao rudarima slavu

MILORAD GRČIĆ, Foto: Urban City / B.P.

Direktor „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić čestitao je danas rudarima slavu Sveti Prokopije i naglasio da su rudari najsnažniji stub energetske stabilnosti naše zemlje i da to pokazuju 24 sata 365 dana u godini.

Grčić je dodao da oni predano rade u svim situacijama, kad su ledene zime, sušna i vrela leta, za vreme košava, poplava i mećava, saopšteno je iz EPS-a.

Prvi čovek EPS-a se zahvalio rudarima na predanom radu, na tome što se uvek trude da budu bolji i što nadmašuju sopstvene rekorde iz godine u godinu.

„Od neprocenjive je važnosti što svaki kupac električne energije u Srbiji uvek može da računa na vaše zalaganje. Uvek kada je u ostalim granama proizvodnje bilo teško, vi ste istupali i održavali balansiranu proizvodnju“, naglasio je Grčić i dodao da vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u.

Direktor je pored čestitke dodao i da je jedan od njihovih osnovnih ciljeva da unaprede uslove rada i opreme za proizvodnju, jer modernizacija rudarske proizvodnje znači opstanak EPS-a i zato se sve radi kako bi proizvodnja uglja i električne energije ispunile sve ekološke norme i u budućnosti ostale važna osnova za ekonomski razvoj Srbije.

Na kraju je poručio da građani Srbije znaju koliko je težak rudarski posao, ali da se često zaboravlja da je rudarstvo veoma značajno za napredak ekonomije, a samim tim i za bolji život svih građana.

KOMENTARIŠI