Divert & Čvrge u petak u Klubu KB u Požarevcu

Divert & Čvrge u petak u Klubu KB u Požarevcu

Bendovi koji su svojim autorskim radom obeležili jedno muzičko vreme

Bendovi koji su svojim autorskim radom obeležili jedno muzičko vreme Požarevca, imaće zajednički koncert u Klubu KB u Požarevcu u petak, 9. februara 2018. godine.

DIVERT

Priča zvana DIVERT postoji od proleća 2005. godine. Divert je alternativna rock smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih filova, začinjenih bitova i oštre socijalne reakcije na sveokolni neukus.

Bend čine: Gojko (gitara), Petra (bubnjevi), Peca (bas), Doc Sick (vokal, sempl, sint) i Dushman (vokal).

Foto: DIVERT / Facebook

Bend je tokom prve dekade postojanja zabeležio brojne nastupe širom zemlje i okruženja, nekoliko nagrada na festivalima, snimio jedan LP “Proper Bliss” (2011.) čiji je najavni singl “Pow-Wow” doživeo televizijsku premijeru na regionalnom MTV-ju, kao i pesmu za rock kompilaciju Radija 202 u izdanju PGP-RTS. Bend je preživeo nekoliko kadrovskih promena, uključujući i onu najbitniju, promenu frontmena. Nakon dolaska Dushmana i Doc Sicka u bend, Divert svoj kreativni izraz započinje na maternjem jeziku.

Bend je, pored koncertnih aktivnosti i u završnoj etapi pripreme novog materijala, a prvi singl i spot “novog Diverta” je premijeru doživeo 3. oktobra 2017.godine.

ČVRGE

Požarevački šaljivi ska/punk bend „ČVRGE“ oformljen je 2011. godine. Osnivači benda (Danijel Panić i Miodrag Milovanović) želeli su da svoju svirku baziraju na čvršćem zvuku gitara, melodičnim deonicama truba i veselom ska ritmu, uz šaljive tekstove koji obrađuju današnju problematiku koja pritiska kako pojedinca, tako i celo društvo.

Nastupom na Majskoj gitarijadi u Ljubičevu, 2011. godine obezbeđuju sebi 3. mesto i od novca koji im je pripao kao nagrada 2012. godine snimaju svoj prvi demo snimak od 3 numere. Kako su pesme naišle na dobar prijem kod publike, „ČVRGE“ se odlučuju da jednu od pesama ekranizuju (Sajber Kurajber), što je ovom sastavu donelo još veću medijsku pažnju. Usledili su nastupi na raznim gitarijadama i klubovima po gradovima i manjim mestima širom Srbije.

„ČVRGE“ tokom 2012. godine intenzivno rade na isključivo autorskim pesmama i kao plod svog rada u leto 2013. godine snimaju svoj studijski prvenac pod nazivom „Ska Vulgarismo“. Album je naišao na dobar prijem kod publike i medija, te „ČVRGE“ postaju predmet interesovanja mnogih časopisa, portala i fanzina, kako u Srbiji, tako i u regionu.

„ČVRGE“ su svoje fanove krajem 2013. godine obradovale i spotom za pesmu „Viagra“ koji beleži zaista dobre kritike.

Momci iz ovog sastava mogu biti ponosni iz razloga što je njihov prvenac od velikog broja štampanih i elektronskih medija ubrajan u najbolja debi ostvarenja u 2013. godini, a takođe je ušao i u izbor TOP 5 albuma na takmičenju koje je organizovao Radio Beograd 202.

Foto: Čvrge / Facebook

Tokom 2014. godine „ČVRGE“ otpočinju rad na novim pesmama prezentujući ih uz repertoar sa albuma „Ska Vulgarismo“ na nastupima po klubovima i festivalima širom zemlje. Bend nastupa i na 48. Zaječarskoj gitarijadi u revijalnom delu programa i biva dobro prihvaćen od strane publike. U zimu 2014. godine „ČVRGE“ ulaze u studio „Road“, kod čuvenog Dragana Alimpijevića Pika, te otpočinje snimanje pesama za novi single benda pod nazivom „Svakidašnja žurka u mom gradu“.

Singl je ugledao svetlost dana u aprilu 2015. godine, a publici je prezentovan i spot za pesmu „Moj grad“ koja se na njemu našla. Ovo izdanje je bendu obezbedilo i prvi nastup van granica Srbije.

„ČVRGE“ su nastupile na XIII Rastok Fest-u u Bosni i Hercegovini krajem avgusta 2015. godine.Bend aktivno nastupa po klubovima širom Srbije prezentujući snimljeni materijal i otpočinje rad na novim pesmama, te su „ČVRGE“ početkom 2016. godine svoje fanove obradovale video singlom za pesmu „Manifest (Money Fest). Nakon par nastupa po izlasku singla bend odlazi na kraću pauzu zbog povreda pojedinih članova.

Tokom 2017. godine bend aktivno radi na novim pesmama i uzima učešće na „Demofestu“ u Banja Luci, prvoj „Punk paradi“ u Požegi, „Velikogradištanskoj gitarijadi“ i drugim sličnim manifestacijama. Snimanje novih pesama planira se za početak 2018. godine i radni naziv albuma glasi „Bazuka zvuka“.

Trenutnu postavu benda čine Danijel Panić (vokal, trombon, harmonika), Petar Marinković (gitara), Nikola Cvijanović (bas gitara), Nikola Cvetković (truba), Ivan Stanojević (truba), Marko Pajkić (bubnjevi) i Stojan Arsić (udaraljke).

 

3 KOMENTARA

  1. Knez je veliki um, meša pravoslavno i katoličko hrišćanstvo obale Balkana, sa istočnjačkim kultovima Mongola i taoističkim i šinto-budističkim elementima Kine i Japana. Knez je vrhunac muzike, jer inkorporira latino ritmove, fank i džez sa pop-rokom i bluzom.

KOMENTARIŠI