Do kada će radijatori u Požarevcu biti topli

Do kada će radijatori u Požarevcu biti topli

Foto: Urban City / B.P.

Grejna sezona zvanično je završena 15.aprila, ali radijatori će biti topli do daljeg u Požarevcu, ako se nastavi talas promenljivog vremena.

Grejanje se nastavlja u skladu sa spoljašnjim temperaturama, a najkasniji datum prekida isporuke toplotne energije je sreda 3.maj.

Po trenutnoj vremenskoj prognozi, hladnije večeri i jutra biće sve do ponedeljka, 24. aprila. Po projekcijama, do 1. maja, temperatura će i posle 24. aprila biti slična, pa se očekuje da radijatori u skladu sa spoljašnim temperaturama budu topli do prvih dana maja.

Grejna sezona prošle godine trajala je zaključno sa 3. majem, a 2021. godine do 8. maja, kada je i zvanično prestalo preuzimanja pare sa turbine u TE „Kostolac A”.

Proizvođač i distributer toplotne energije dužni su da od 16. aprila do 3. maja obezbede isporuku toplotne energije u slučaju da u prethodna dva dana temperatura vazduha izmerena u 21 čas iznosi 12°C ili manje i da se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju isti vremenski uslovi i u narednim danima.

KOMENTARIŠI