Dobili po 9.500 evra: Porodice sa izbegličkim statusom u Velikom Gradištu

Dobili po 9.500 evra: Porodice sa izbegličkim statusom u Velikom Gradištu

Sedam porodica sa izbegličkim statusom dobilo je bespovratnih 9.500 evra za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na području opštine Veliko Gradište radi stambenog zbrinjavanja. Sredstva za kupovinu kuća opština je dobila putem javnog konkursa, raspisanog u okviru Regionalnog stambenog programa.

Ova sredstva obezbeđena su na osnovu Sporazuma o donaciji, zaključenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije. Bespovratna sredstva dobili su: Dragica Mihajlović, Zoran Žipalo, Branko Aleksić, Husein Mujkić Simić, Ljubomir Rakić, Dane Došen i Jovanka Kolunmija.

Ugovore o dobijanju bespovratnih sredstava predstavnici izbegličkih porodica potpisali su sa predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem. Obaveza novih vlasnika je da ovako kupljene kuće ne otuđuju u narednih pet godina.

Na opštinski konkurs za dodelu sredstava prijavilo se 12 porodica, ali je pet prijava odbijeno, jer odabrane kuće nisu ispunjavale osnovne uslove za život. Pošto i dalje postoje nezbrinute izbegličke porodice, opština je najavila pokretanje još jednog konkursa, takođe za kupovinu seoskih kuća.

KOMENTARIŠI