Popušta minus, u subotu +14ºC, ali uz povremenu olujnu košavu

Popušta minus, u subotu +14ºC, ali uz povremenu olujnu košavu

U Srbiji će ujutro biti slab i umeren mraz i mestimično magla i niska oblačnost koja će se po kotlinama, na severozapadu, zapadu i u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana, a u ostalim krajevima biće pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Uveče i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima predvidja se naoblačenje sa kišom koja će se ponegde lediti na tlu. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i jak, jugoistočni, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od minus 9 do minus 3, a  najviša od minus 1 do pet stepeni Celzijusa.

U Požarevcu će ujutro biti slab mraz a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko minus četiri, najviša oko četiri stepena. Uveče će stići naoblačenje, a tokom noći i kiša. U pojedinim delovima grada kiša će se lediti na tlu.

Zbog udara jakog vetra subjektivno sećaj u Požarevcu je i do 8 stepeni niža temperatura od temperature vazduha, tako da je u 10 časova 31.01.2017. izmereno 0ºC, a subjektivno osećaj je -8ºC.

KOMENTARIŠI