Dobra vest za Požarevac: Još jedna traka magistralnog puta od požarevačke naplatne...

Dobra vest za Požarevac: Još jedna traka magistralnog puta od požarevačke naplatne rampe do Golupca!

Magistralni put na deonici od Male Krsne do Golupca, u dužini od 70 kilometara, dakle i značajan deo Đerdapske magistrale, trebalo bi da bude proširen još jednom trakom, što bi znatno doprinelo unapređenju putne privrede ovog dela Srbije, uz brojne benefite u mnogim oblastima

Foto: Urban City / Arhiva

Magistralni put na deonici od Male Krsne do Golupca, u dužini od 70 kilometara, dakle i značajan deo Đerdapske magistrale, trebalo bi da bude proširen još jednom trakom, što bi znatno doprinelo unapređenju putne privrede ovog dela Srbije, uz brojne benefite u mnogim oblastima.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, prilikom obilaska radova na asfaltiranju puta do Viminacijuma, izazvao je veliku pozornost javnosti izjavama koje potkrepljuju ovu tvrdnju.

Foto: Grad Požarevac

Spasović je potvrdio da se radi o odluci Vlade Republike Srbije da gradi treću traku na magistralnom putu od naplatne rampe Požarevac do Golupca, u dužini od 70 kilometara. On je rekao da je to dobra vest za Požarevac i čitav ovaj kraj i da je on tu informaciju dobio na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Izgradnjom ove trake biće omogućen brži, bezbedniji i lakši pristup Požarevcu, što je od velikog značaja za sve potencijalne domaće i strane investitore, zaključio je Spasović. Navodno, doneta je odluka na Vladi da se pristupi proširenju magistralnog puta na deonici između Male Krsne i Golupca koji bi, kako se već duže spekuliše u javnosti, trebalo da dobije treću traku. Spasović potvrđuje i nameru da se u narednim godina izvrši rekonstrukcija i proširenje čitave magistrale do Kladova.

Za dalji ekonomski razvoj Braničevskog okruga i istočne Srbije, pre svega industrije i turizma, nužno je da se obnovi drumska i železnička infrastruktura i izgrade nove saobraćajnice. Infrastrukturni projekti u energetici, ali i pokretanje industrije u istočnoj Srbiji sigurno su doveli do toga, da donedavno otpisana pruga Beograd –Prahovo ponovo postane važna.

Petlja kod naplatne rampe

Uveliko se već radi obnavljanje 90 kilometara pruge između Požarevca i Majdanpeka. Ranije su najavljeni radovi na delu pruge između Jajinaca i Male Krsne, a pre nekoliko dana usledila je najava rekonstrukcije 12 kilometara pruge između Male Krsne i Požarevca.

Dokumentacija za godinu dana

Podsećanja radi, prilikom posete Požarevcu u junu ministarka Zorana Mihajlović je najavila da će Požarevac biti povezan sa auto-putem novom brzom saobraćajnicom ili auto-putem. Ona je tada potvrdila i da je u planu rekonstrukcija Đerdapske magistrale do Kladova u dužini od 164 kilometra, gde je cilj da se do sredine 2019. godine završi projektna dokumentacija.

KOMENTARIŠI