Građani opštine Veliko Gradište dočekali su pravoslavnu Novu godinu u slavljeničkom raspoloženju, uz kulturno-umetnički i zabavno-muzički program i besplatno posluženje.

Program je počeo u 19 časova u sali Kulturnog centra. Građanima se predstavio ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta spletom narodnih igara, u nekoliko starosnih kategorija. Dva sata kvalitetnog programa oduševio je publiku, a program je sadržao igre i pesme iz cele Srbije.

Foto: TOVG

Na Žitnom trgu oko 21 čas počeo je novogodišnji program u veselom raspoloženju, uz tradicionalnu zdravicu i zvuke narodnog kola. Posetiocima su služeni sendviči, kuvano vino, rakija i sokovi koji su uz dobru muziku i igru doprineli pravoj prazničnoj atmosferi.

Uz orkestar “Znalci” Novice Simića i vokalnu solistkinju Zijadu igralo se veselo i razigrano kolo, svih uzrasta, sve do ponoći kada je veličanstveni vatromet najavio dolazak pravoslavne nove godine.

Foto: TOVG

Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj građana pridružio se molebanu u crkvi Svetog Arhanđela Gavrila.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“ i MZ Veliko Gradište kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori dočeka.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Veliko Gradište. A veliki minus za Požarevac. Nisu mogli bar nešto organizovati za doček srpske. Da su bar trubače doveli. Ništa sramota..

KOMENTARIŠI