Foto: Pixabay // ilustracija

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja  i vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na Vojnom kompleksu “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće.

Pored termina za izvršenje gađanja navedenih u  Obaveštenju o izvođenju gađanja iz pešadijskog naoružanja za  oktobar gađanja će se izvodti na prostoru VK “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi  – Sadnice – Topolje i dana 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30. i 31.10.2022. godine.

Vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima će se izvoditi na privremenom vežbalištu “Veliki deo“ na prostoru VK “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće, koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi  – Sadnice – Topolje dana 29.10.2022. godine.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski-vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vežbe sa bojnim MES biće obeležen drvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALJE – MINE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je borakvak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova (opasno po život).  Pri nailasku na takav projektil ili neeksplodirano minsko-eksplozivno sredstvo, svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni VK “Peskovi“).

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Ovom Dopunom obaveštenja stavljena je van snage prethodna Dopuna Obaveštenja o izvođenju gađanja gađanja i vežbi sa bojnim MES za oktobar.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

KOMENTARIŠI