Dodeljene diplome prvog Fudbalskog kampa FK ”Selta” iz Viga u Velikom Gradištu

Dodeljene diplome prvog Fudbalskog kampa FK ”Selta” iz Viga u Velikom Gradištu

Povodom uspešno završene obuke u prvom Fudbalskom kampu španskog prvoligaškog kraljevskog fudbalskog kluba ''Selta'' iz Viga, realizovanog u saradnji sa opštinom Veliko Gradište i FK ''VGSK'', predstavnici organizatora su polaznicima svečano dodelili diplome i sportsku opremu.

Kamp je zvanično predstavljen četvrtog januara ove godine u Velikom Gradištu kada je i najavljen prvi termin obuke – od 6. do 11. februara. Namenjen je dečacima i devojčicama uzrasta od četiri do 15 godina koji su imali priliku da se tokom zimskog školskog raspusta upoznaju sa fudbalskom metodologijom ovog kluba, jednog od najstarijih u Španiji (osnovan je 1923. godine, samo godinu dana pre osnivanja FK VGSK).

Obuku je pohađalo 20 dečaka i jedna devojčica. ”Selta” je u Veliko Gradište poslala svoje trenere, a mali fudbaleri su, kroz radionice održavane za vreme trajanja kampa, imali prilike da nauče i španski jezik i sportsku kulturu.

Kroz ovaj projekat opština Veliko Gradište, koja već važi za posebnu sportsku, turističku i kulturnu destinaciju u Srbiji, počinje da razvija značajne aktivnosti vezane za “najvažniju sporednu stvar na svetu” pa će, pored poznatih i vrhunskih gradištanskih odbojkaša, rukometašica, košarkaša, džudista, karatista i veslača, i fudbalski svet opštine Veliko Gradište dobiti na značaju.

Prvobitnu ideju o fudbalskom kampu odlučno su prihvatili predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, kao i direktor Fondacije fudbalskog kluba Selta iz Viga, Herman Arteta bez čije podrške projekat ne bi bio realizovan. Zahvalnost dugujemo i Fudbalskom klubu VGSK kao i Miloradu Ratkoviću koji je među prvima shvatio značaj ovakve saradnje.

-Otvorili smo jedan novi, dugačak i lep put našim najmlađima u Velikom Gradištu. Možda će baš neko od njih jednog dana nositi dres sa brojem 7 i zaigrati u Selti, Crvenoj Zvezdi, Partizanu ili Real Madridu. Možda će tako naša deca srećno ostvariti svoje snove, čime će ispuniti i naše-poručio je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

KOMENTARIŠI