Svaki novi dan za Mariju je nova pobeda

Svaki novi dan za Mariju je nova pobeda

Profesorka engleskog jezika iz Smedereva, Marija Milošević, 2014. godine, preživela je tešku saobraćajnu nesreću na letovanju u Tunisu, nakon koje je ostala nepokretna od vrata na dole. U džipu, koji se zbog neprilagođene brzine prevrnuo, bilo je sedam srpskih turista, između ostalih i njen suprug, ali samo je Marija zadobila povrede od kojih se i dalje oporavlja.

foto: RTS printskrin

Samo jedan trenutak tuđe nepažnje, nju je vratio na sam surovi početak. U bolnicama je provela 18 meseci učeći kako da ponovo diše, guta i govori.

“Bilo je naravno kada sam prodisala sama najveća sreća i moja i mog supruga, tate i bližnjih, ali kada sam progovorila, kada su čuli moj glas, to je bio poseban osećaj”, kaže Marija Milošević.

A imala je ceo život isplaniran. Trebalo je da ide u Norvešku i da radi kao profesor, da za sebe gradi neku bolju budućnost. Danas, posle gotovo tri godine od povrede, sa bližnjima, traži način da olakša sebi život.

“Najviše mi je značila podrška mojih dugogodišnjih prijatelja, ne samo finansijski, već emotivno, jer vratili su me u život, jer opet sam se osetila normalnom”, kaže Marija Milošević.

Nikada nije sama, jer zavisi od pomoći drugih i za sada od jednog apatara. Njen oslonac je njeg suprug, tata, sestra i negovateljica. Na kućnoj rehabilitaciji je od januara 2015. godine, a sledeći korak u lečenju trebalo bi da bude tretman matičnim ćelijama u Moskvi za koji je potrebno izdvojiti 30 hiljada evra.

“Nije zahtevna, nekad te duša zaboli kada ti kaže, molim te počeši me, daj mu čašu vode”, kaže Silvana Stojanović, negovateljica.

“Bio bih najsrećniji čovek ruke kada bi joj se povratile”, kaže Toza Milošević, otac.

Prvi tretman i fizikalna terapija u Moskvi traje 21 dan. Marija im je već poslala svoju medicinsku dokumentaciji, a sa klinike tvrde da mogu da je prime i probaju da joj pomognu. Ostalo je još da prikupi novac. A u međuvremenu, ova hrabra žena, radi prevode engleskog jezika i svakodnevno opovrgava loše prognoze lekara, jer sa svakim novim danom odnese po novu pobedu.

Računi za pomoć:

Dinarski račun: 160-5400101091046-23, Toza Milošević, Nušićeva 8/35, 11300 Smederevo

Devizni: DBDBRSBG Banka Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Serbia
IBAN RS35160543020066131484

KOMENTARIŠI