Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović dodelio je danas ugovore o subvenciji u opremi za 10 nezposlenih lica i 10 ugovora o subvenciji u vidu opreme za mikro i mala preduzeća.

Projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ partnerski  su sproveli Grad Požarevac, SKGO, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Udruženje Roma Braničevskog okruga iz Požarevca.

Gradonačelnik Pavlović je ovom prilikom rekao da je ovaj  Projekat počeo 1. oktobra 2019. godine i trajaće do kraja 2020. godine, a vrednost Projekta je 150.000,00 evra:

“Glavni cilj jeste stvaranje pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika na osnovu sporazuma o Readmisiji, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavljenih sa tržišta rada  i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.

FOTO: GRAD POŽAREVAC

Potpisani ugovor je nastavak dobre saradnje koje Grad Požarevac ima sa svim institucijama, domaćim i međunarodnim organizacijama koje u svom fokusu imaju unapređenje položaja Roma, Romkinja, povratnika po sporazumu o Readmisiji, mladih, osoba sa invaliditetom, samohranih roditelja i ostalih teško upošljivih grupa stanovništva. Grad Požarevac već nekoliko godina sprovodi programe aktivnog zapošljavanja za pripadnike najugroženijih grupa što je dovelo do smanjenja nezaposlenosti. Imamo odličnu saradnju sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju – GIZ sa kojom , mogu slobodno da kažem  imamo partnerske odnose. Partnerski  odnosi  su rezultat odličnih rezultata koje Grad Požarevac ima u oblasti zapošljavanja socijalno ugroženih  grupa stanovništva.

FOTO: GRAD POŽAREVAC

Zbog svega gore navedenog, imam veliko zadovoljstvo da dodelim ugovore o subvenciji u opremi za 10 nezposlenih lica i 10 ugovora o subvenciji u vidu opreme za mikro i mala preduzeća.

Očekujemo da će se u ovim preduzećima i preduzetničkim radnjama, do kraja ove godine, zaposliti 40 osoba u proizvodnom sektoru i u sektoru usluga. Na ovaj način za sve naše sugrađane stvaramo šansu za bolji život i rad i ostanak na ovim prostorima.“

FOTO: GRAD POŽAREVAC

Vesna Vidojević iz GIZ se zahvalila lokalnoj samoupravi na saradnji i na sprovođenju ovog projekta koji je samo jedan u nizu koji je sproveden u Požarevcu. Aleksandar Popović iz SKGO-a je rekao ovom prilikom da je u velikoj konkurenciji drugih lokalnih samouprava Požarevac imao odličan projekat i da je zato izabran.

KOMENTARIŠI