Najbolji teniser Srbuje i sveta svih vremena Novak Đoković počeo je jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste svetskih tenisera i time dopisao novi rekord u istoriji svetskog tenisa.

Nikome u dosadašnjoj istoriji tenisa nije uspelo da toliko dugo bude na vrhu liste, a verovatno još jako dugo nikome neće uspeti ni da obori ovaj Novakov rekord.

Posle pobede na Završnom turniru u Torinu Đoković na novoj ATP listi ima 11.245 poena čime je praktično obezbedio ostanak na vrhu do kraja Australijan opena.

Tada će upisati novi rekord od 410 nedelja, tačno 100 više od penzionisanog Rođera Federera dok trenutno aktivni teniseri samo mogu sanjati o tim brojkama.

Po broju osvojenih poena Đoković je na kraju ove sezone ipred Karlosa Alkarasa sa 2.390 poena, a na trećem i četvrtom mestu završili su Danil Medvedev sa 7.600 i Janik Siner sa 6.490 poena. Listu pet najboljih zaključuje Andrej Rubljov sa 4.805 poena.

U čast našeg proslavljenog tenisera i njegovog niza rekorda koje je ostvario sinoć je posebno zasijala i  najviša zgradau Srbiji i regionu.

KOMENTARIŠI