Đoković: Šaljem energiju Simaniću da ozdravi, molimo se za njega

Đoković: Šaljem energiju Simaniću da ozdravi, molimo se za njega

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uputio je podršku Boriši Simaniću na Instagramu, nakon operacije košarkaša, a zatim je na konferenciji za medije u Njujorku gde igra na Ju-Es openu istakao da ne pamti da se skoro nešto slično desilo u sportu.

Košarkaš Srbije Boriša Simanić dobio je udarac od igrača Južnog Sudana Nunija Omota u duelu trećeg kola grupne faze Mundobasketa, nakon čega je hitno operisan, a zatim mu je posle druge operacije odstranjen bubreg.

Brigu za sunarodnika pokazao je i Đoković, koji je veliki ljubitelj košarke.

“Stvarno mi je jako žao šta se desilo Boriši. Nije izgledalo toliko jako kada se gleda preko ekrana, ali šta je to sve proizvelo… Strašna stvar. Jutros mi je poslao poruku, na Instagramu, zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega”, rekao je Novak na konferenciji za medije u Njujorku.

Teniski as se prethodno oglasio se na društvenim mrežama i objavio fotografiju Boriše Simanića u trenutku kada je dobio udarac.

“Jako mi je krivo što je doživeo tako nešto, to ne želimo nikome da se desi – bubreg je čovek izgubio, ne pamtim da se skoro desilo nešto slično u sportu. Ne poznajem ga lično toliko dobro, ali ono što sam čitao o njemu i što drugi kažu jeste da je izuzetno dobar čovek, sa pravim vrednostima, da mnogo voli Srbiju i da to pokazuje iz godine u godinu. Želim mu što brži oporavak, ne znam kako će to izgledati u budućnosti, ali nadam se da će moći da igra košarku. Video sam i selektora Pešića i kapitena Bogdana, svi u svakom intervjuu govore o njemu, o vezi i međusobnoj podršci”, naveo je Đoković.

Košarkaški reprezentativac Srbije Boriša Simanić nalazi se u bolnici u Manili, a na društvenim mrežama osvanula je fotografija na kojoj se nalazi s osmehom na licu što ukazuje na boljitak zdravstvene situacije igrača nakon operacije bubrega.

KOMENTARIŠI