Dokumenti, fotografije i muzejski predmeti Istorijskog arhiva Požarevac u Parizu

Dokumenti, fotografije i muzejski predmeti Istorijskog arhiva Požarevac u Parizu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Srbije u Parizu, Istorijski arhiv Požarevac, Vojni arhiv i Vojni muzej Ministarstva odbrane Republike Srbije, sa velikim zadovoljstvom predstavljaju izložbu i dokumentarni film „Srbija u Velikom ratu 1914-1918“, u Kulturnom centru Srbije u Parizu (Saint Martin 123), u periodu od 21. septembra do 19. oktobra 2019. godine.

Izložba 280 istorijskih dokumenata i fotografija i 60 muzejskih predmeta iz fundusa Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva i Vojnog muzeja Ministarstva odbrane Republike Srbije, prikazuje istinitu priču o ratnim dešavanjima u Srbiji u Prvom svetskom ratu, sa posebnim osvrtom na diplomatsko angažovanje i kontakte Srbije sa savezničkim silama – Francuskom, Velikom Britanijom i Rusijom.

Izložba je spomenik koji hoda, govori, objašnjava uzvišeni smisao života koji je za srpske junake i heroje prekratko trajao. Izložba daje doprinos kulturi pamćenja, sećanja i trajanja.

Izložba će biti otvorena na svečanosti u Kulturnom centru Srbije u Parizu, u subotu 21. septembra 2019, u 19 sati. Više o tome pročitajte na www.ccserbie.com

KOMENTARIŠI