Godinu dana zatvora i kazna od 100.000 dinara za podmetanje požara u...

Godinu dana zatvora i kazna od 100.000 dinara za podmetanje požara u Sirakovu

Zbog podmetanja poažara Stefan Ivković iz Mihajlovca provešće godinu dana iza rešetaka i platiti kaznu od 100.000 dinara. U požaru su izgorele tri tone kukuruza, 2,5 tone ječma, traktor, a ukupna šteta iznosi dva miliona dinara.


POVEZANE VESTI:

HAPŠENJE: Zapalio seosko domaćinstvo


Stefan Ivković (24) iz Mihajlovca kod Smedereva, osuđen je pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, zbog podmetanja požara u domaćinstvu Dragiše Stojkovića (60) iz Sirakova.

Ova pravosnažna presuda doneta je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, na osnovu sporazuma o priznanju krivice osumnjičenog. On se teretio da je, u noći između 1. i 2. septembra, u pomoćnom objektu oštećenog podmetnuo požar tako što je prolio benzin koji je doneo sa sobom i potom ga zapalio, pišu Novosti.

U požaru su izgorele tri tone kukuruza, 2,5 tone ječma, traktor, tri motorne testere i alat. Ukupna materijalna šteta procenjena je na oko dva miliona dinara. Osumnjičeni je uhapšen 5. septembra i, prilikom saslušanja, priznao je delo za koje se tereti – izazivanje opšte opasnosti, za koje je zakonom propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Oštećeni Stojković upućen je na građansku parnicu za naplatu pretrpljene štete.

KOMENTARIŠI