Donacija od 2 miliona Gradu Požarevcu od Bambija

Donacija od 2 miliona Gradu Požarevcu od Bambija

Grad Požarevac je u vreme vanrednog stanja izazvanog korona virusom dobio nekoliko donacija od domaćih privrednika, kao što su građani već bili obavešteni pre nekoliko dana je uručena zdravstena zaštitna oprema za Dom zdravlja, Bolnicu i Zavod za javno zdravlje.

Akciji se priključila i kompanija Bambi, koja je donirala 2 miliona dinara sa tim novcem je nabavljena oprema za Dom zdravlja, Bolnicu i Zavod za javno zdravlje. Ova kompanija i Grad Požarevac godinama unazad imaju odličnu poslovnu saradnju, koja je rezulitrala da Bambi ostaje u Požarevcu ali da će otvoriti nove proizvodne pogone i zaposliti još ljudi. Rukovodstvo ove firme je odlučilo da pomogne gradu u kome posluju za vreme pandemije korona virusa, međutim Bambi je pored grada napravio dogovor o pomoći i sa Vladom Republike Srbije.

Oprema koja je nabavljena za Požarevac, biće u toku sledeće nedelje, prema određenoj specifikaciji, podeljena Domu zdravlja, Bolnici i Zavodu za javno zdravlje. Danas je već uručeno 50 skafandera Zavodu za javno zdravlje kome je to neophodno zato što uzimaju uzorke i na terenu. Još je obezbeđeno u saradnji sa Bambijem 52 hiljade zaštitnih rukavica, 2 hiljde i 800 zaštitnih mantila, 10 hiljada hirurških kaljača, 7 hiljada zaštitnih kapa, 500 antibakterijskih gelova, 500 zaštitnih naočara. Kompanija Bambi je obećala još jednu veću donaciju u narednom periodu za zdravstene ustanove Grada Požarevca.

Pored ove donacije Bambi je opredelio i 1,5 tona svojih proizvoda koje će po već ustaljenom režimu deliti gradski volonteri.

Gradonačelnik Grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović se zahvaljuje ovoj velikoj kompaniji koja je imala sluha i na delu pokazala društvenu odgovornost u ovom teškom trenutku za čitavu Srbiju ali i svet.

KOMENTARIŠI