Donete nove mere Vlade Srbije, stupaju na snagu u utorak

Donete nove mere Vlade Srbije, stupaju na snagu u utorak

Foto: Pixabay // ilustracija

Od utorka, 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta na današnjoj sednici!

Ovo su glavne nove mere uvedene na današnjem sastanku.

Ovo praktično znači da će biti ograničen rad i noćnih klubova koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

– Počevši od 17. novembra do 1. decembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana – navodi se u uredbi.

Ova uredba stupa na snagu sutra.

Premijerka Ana Brnabić rekla je posle hitne sednice Vlade Srbije da je da ako u narednih nekoliko dana ove mere ne daju rezultat, biće uvedena zabrana kretanja.

ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City // arhiva

Ona je dodala da se nada da će ove mere dati rezultat do 1. decembra.

1 KOMENTAR

  1. Dobro, da li krizni stab smatra da svi zaposleni u prodavnicama, trznim centrima narocito prehrambenim nisu ljudi? Zar njih ne treba zastititi? Oni se svakog dana i to po 8 sati srecu sa hiljadama ljudi .

KOMENTARIŠI