Donirana dezinfekciona sredstva Gradu Požarevcu

Donirana dezinfekciona sredstva Gradu Požarevcu

Predstavnici kompanije OZON WAY  iz Beograda  donirali su gradu Požarevcu 1000 litara koncetrovanog ekološkog sredstva za dezinfekciju, koje je dovoljno za 200.000 litara rastvora. Vrednost donacije je oko milion dinara.

 

Grad je sredstva predao JKP „Komunalne službe“ koji će ovo sredstvo iskoristiti u narednom periodu za dezinfekciju ulica i drugih javnih površina.

Željko Pantić

Željko Pantić, predstavnik kompanije OZON WAY  kaže da je ova kompanija donirala organsko sredstvo za pranje i dezinfekciju ulica koje sami proizvode.

Ovo sredstvo služi kao poboljšivač i osnovni nosač hlora i pojačava efekat hlora. Putem cisterni sa njime mogu prati i dezinfikovati ulice i javne površine.

Saša Pavlović

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović zahvalio se na donaciji i rekao je da će ona biti korišćena za dezinfekciju ulica. On se ovom prilikom zahvalio i svim drugim društveno odgovornim kompanijama koje su pomagale i dalje pomažu u borbi protiv korona virusa.

Dr Danko Nikolić

Dr Danko Nikolić direktor bolnice se takođe zahvalio na donaciji i rekao je da je ona veoma značajna. Dr Nikolić je iskoristio priliku i još jednom apelovao na sugrađane da se pridržavaju svih mera a to je socijalna distanca i nošenje maski i rukavica.

Slobodan Jović

Slobodan Jović, direktor JKP „Komunalne službe“ rekao je da je zbog prirode posla grad ovu donaciju prosledio „Komunalnim službama“ kako bi nastavili sa dezinfekcijom grada Požarevca.

Kako je Jović naglasio, ova količina koncentrata će služiti dosta dugo i da će se nastaviti za dezinfekcijom grada, kao i Doma zdravlja, Opšte bolnice i Doma za stara lica.

KOMENTARIŠI