Posle osam godina pauze, legendarni kantautor Đorđe Balašević, održaće koncert u Kragujevcu 15. novembra u SBB hali Jezero.

Prethodni Balavešićev susret sa Kragujevčanima bio je na Kalendaru mog detinjstva, uz klavirsku pratnju.

Balašević će u kragujevačkoh hali nastupati sa velikim pratećim bendom, poznatim i kao „Ujedinjeni mangupi“.

Balašević o sebi

„Prijatelji me uglavnom zovu Đole…Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži…

Rođen sam 1953. godine (Bik) u Novom Sadu, u gradu kroz koji protiče Dunav. U Evropi formalno. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao.

Sve u svemu nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osuđivan, ni krivično gonjen, i nisam bio član Saveza komunista“.

„Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.

Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih, i jedinih pet.

Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja…

„Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se…“, rekao je jednom Đorđe Balašević.

Gde na sastanak sa Đoletom 

Ovaj put, za Šumadince koji vole Panonskog Mornara, mesto okupljanja je SBB hala Jezero 15. novembra.

Ulaznice su u prodaji od 26. septembra. Cene su u rasponu od  1.500 do 2.500 dinara. Mogu se kupiti na sajtu www.tickets.rs.

U Kragujevcu, ulaznice se prodaju na biletarnici Dečjeg pozorišta, kao i u „Da Gama Trevelsu“ i „Mjuzik storu“.

KOMENTARIŠI