Foto: Urban City / B.P. /

“Iz dana u dan se poboljšava situacija u kovid bolnici u Požarevcu. Trenutno je na lečenju 19 pacijenata sa simptomima koronavirusa. Tokom jučerašnjeg dana imali smo svega jedan prijem i dva otpusta na kućno lečenje”, kaže v.d. direktora OB Požarevac Danko Nikolić.

Klinička slika obolelih je sve bolja, u prilog čemu govori činjenica da na današnji dan, posle dužeg vremena, nema pacijenata na respiratorima.

-U ovom trenutku samo jedan naš zdravstveni radnik ima potvrđenu infekciju kovid 19 i u dobrom je stanju, dodaje Nikolić.

-Apelujemo na građane da se i dalje vakcinišu u što većem broju jer su upravo vakcine dale veliki doprinos poboljšanju epidemiološke situacije. Klinička praksa nam je pokazala da vakcinisani veoma retko završe na bolničkom lečenju i lakše podnose bolest, naglašava Nikolić.

U zelenoj zoni trenutno je smešteno 186 pacijenata.

Poboljšanje epidemiološke situacije omogućilo nam je postepenu normalizaciju rada van kovid sistema. Počeli smo sa izdavanjem termina za specijalističke preglede , doduše, u ograničenom broju sve dok u crvenoj zoni ima pacijenata, ali u nadi da ćemo uskoro biti u prilici da se vratimo na stari režim rada.

-Započeli smo i sa operacijama pacijenata koji su bili na listi čekanja sa ortopedskim i očnim problemima, a postepeno se povećava i broj drugih operativnih zahvata koji nisu bili hitne prirode, zaključuje Nikolić.

KOMENTARIŠI