U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 157 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih većina iz Braničevskog okruga.

U poslednja 24 sata bilo je četiri nova prijema i jedan otpust.

Na respiratorima je trenutno osam pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta.

I dalje je primetna loša klinička slika kod svih hospitalizovanih pacijenata. Tokom vikenda prijema je bilo manje, ali već od jutros primetno je povećanje broja pacijenata koji su iz domova zdravlja upućeni na bolničko lečenje u našu kovid bolnicu, kaže dr Danko Nikolić.

Tokom dana i sutra očekujemo još veći priliv pacijenata, s obzirom na to da je došlo do velikog opuštanja građana. Uprkos našim apelima i molbama, sva okolna izletišta i kupališta bila su krcata u danima vikenda, dodaje Nikolić.

Turizam u Braničevskom okrugu jači od korone, ili ipak ne?

Prema informacijama koje do nas dolaze, većina nije poštovala mere zaštite od koronavirusa, što je nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore za živote obolelih, naglašava Nikolić.

I dalje apelujemo na sve građane da se pridržavaju mera zaštite, da izbegavaju gužve, zatvorene prostore, da drže propisanu fizičku distancu, nose maske i pojačano održavaju higijenu. To je jedini put da se izborimo sa virusom i sačuvamo zdravlje i živote, zaključuje direktor OB Požarevac.

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117 pacijenata.

KOMENTARIŠI