Dragan izlašao iz zatvora, plaćena mu kazna

Dragan izlašao iz zatvora, plaćena mu kazna

FOTO: PIXABAY // ilustracija

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika “Informera” Dragana J. Vučićevića, te su se time stekli uslovi da on izađe iz zatvora, u koji je nedavno otišao.

Strane u postupku imaju pravo žalbe, ali to neće uticati na izvršenje mere ukidanja zatvora.

Marija Đurišić, nevenčana supruga glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića, uplatila je novčanu kaznu od 200.000 dinara da bi izašao iz zatvora. Ona je, kako je preneo Informer, rekla da je kaznu platila na sopstvenu inicijativu, bez prethodnog dogovora sa suprugom.

Navela je da se za to odlučila jer Vučićević ima zdravstvene probleme. Inače, Vučićević je, po ulasku u zatvor prekjuče, započeo štrajk glađu „do ispunjenja zahteva“ – a to su da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda.

Vlasnik i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević otišao je u zatvor u ponedeljak na izdržavanje kazne zbog toga što je odbio da plati kaznu od 200.000 dinara, na osnovu sudske presude kojom je u dva tvita uvredio novinara Jugoslava Ćosića, tvrdnjom da je “šiptarski plaćenik”.

Dragana J. Vučićevića su u zatvor ispratili supruga i kolege, s kojima se pozdravio pre ulaska na kapiju Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

KOMENTARIŠI