DRAGAN MILIĆ, Foto: Urban City / B.P.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Veliko Gradište, verifikovani su mandati 25 odbornika sa pet izbornih lista.

Petnaestoro odbornika je sa liste Aleksandar Vučić – Veliko Gradište ne sme da stane, četvoro sa liste Ivica Dačić – Premijer Srbije, po jedan sa liste Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka i Dr Miloš Jovanović – Nada za Veliko Gradište – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović i četvoro sa liste Srbija protiv nasilja-Pek Dunav Stig-Za život ovde.

Predsedavanje lokalnim parlamentom u narednom periodu nastaviće Vladimir Štrbac dok je za njegovog zamenika izabran Slađan Marković. Takođe, i sekretar Skupštine, Tamara Marić, postavljena je još jednom na ovu funkciju.

U novi saziv Opštinskog veća, izabrani su i neki dosadašnji članovi, a čine ga Dejan Radovanović, Dejan Ivanović, Vojče Trajković, Darko Tadić i Zoran Nikolić.

Na sednici su birani predsednik opštine i njegov zamenik pa će još jedan mandat opštinu voditi Dragan Milić, a za zamenika je izabran Nedeljko Vasić.

Dragan Milić je na čelo opštine došao prvi put 1992. godine kao predsednik Skupštine opštine. Za predsednika opštine naredni put izabran je na direktnim izborima 2004. godine sa četvorogodišnjim mandatom. Od 2010. godine ponovo obavlja ovu funkciju, a još dva mandata dobija i na lokalnim izborima 2012, 2016. i 2020. godine.

KOMENTARIŠI