Foto: Pixabay // ilustracija

Direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak poručio je, gostujući na TV Prva, da je njegov predlog da se cena putarina podigne za pet odsto.

Iako kako je rekao “to nije pitanje za njega”, jer odluku ne donosi on, njegovo je mišljenje da se cena treba podići i da će takav predlog i da iznese.

Osvrćući se na stanje Pančevačkog mosta, Drobnjak je ocenio da je ovaj mosni prelaz u solidnom stanju, te da su trenutno u toku radovi na obilaznici.

“Trenutno se obavljaju pregovori sa kineskom kompanijom, radimo obilaznicu, preko nje ide veza sa koridorom 10, iduće godine treba da napravimo ugovor i projekat i da krenemo da radimo. Pare nisu problem”, naveo je on.

Na pitanje kakva je saradnja sa novim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, Drobnjak navodi da je sve u redu po tom pitanju.

“Imali smo dva puta sastanke, upoznali smo se, sve će biti u redu, ministar Momirović je okej, mlad dečko koji je rekao da ćemo zajedno da sarađujemo i napravimo još bolje rezultate, da završimo koridore koji su trenutno broj jedan”, kazao je on, istakavši da trasa Preljina-Požega mora da bude završena za godinu dana. On je dodao da je prošle nedelje bio u sedištu frime CBC koja radi na tom poslu.

“Imamo mnogo problema, najveći je eksproprijacija. Došlo je do izmene projekta, projekti su predati, državna revizija u ministarstvu treba da da saglasnost na njih, onda Putevi Srbija kreću da rade na eksproprijaciji, projekat se šalje na cepanje po opštinama, katastri moraju što pre da završe svoje deo posla. Ta procedura traje nekoliko meseci”, objasnio je Drobnjak.

Upitan kako je moguće da se eksproprijacija pojavljuje kao problem u toliko velikom broju slučajeva, sagovornik TV Prva poručio je da je jednostavno za sve potrebno vreme.

“Nije lako izgraditi autoput, samo kada pogledate cenu vidite koliki je to posao, evo ugovor za deo Preljina-Požega je potisan na 450 miliona”, rekao je.

Drobnjak je naveo i da je za 13 godina koliko je on na čelu Puteva Srbije urađeno otprilike 10.000 kilometara puteva.

Komentarišući kritike državnog revizora da umesto tenderske komisije on sam odlučuje ko može da se takmiči za neki posao, poručio je:

“Državni revizor nas je pohvalio da smo ozbiljno preduzeće i da dobro radimo, a dao nam je preporuke da imamo te javne nabavke, da sačekamo da, kad se obavi nabavka, komisija da zeleno svetlo. Zvaćemo ih više puta da nam brzo odgovore, nema čekanja, a oni malo ne odgovaraju na vreme. Ne može posao da dobije najjeftiniji, 13 godina radim ovaj posao, ja znam koja firma može da odradi koji posao”, naglasio je Drobnjak.

On je istakao da su visoke cene puteva opravdane, jer je tehnologija skupa.

“Rade skupe mašine, samim tim to i toliko košta, ali zato je i vredno”, objasnio je.

Autoput do Crne gore rekao je da može da se završi i za tri godine, ako sve bude išlo kako treba.

1 KOMENTAR

  1. Smenjuj odmah ovog socijalističkog direktora koji ne zna drugačije da radi osim da povećava cene. A zna dobro da se istali…..

KOMENTARIŠI