DS Požarevac zahteva odgovore na brojna pitanja od direktora Vodovoda

DS Požarevac zahteva odgovore na brojna pitanja od direktora Vodovoda

Foto: B.P.

JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac je dana 12.04.2024. godine izdalo obaveštenje da je analizom pijaće vode od strane Zavoda za javno zdravlje Požarevac na izvorištu Lovac i u vodovodnoj mreži utvrđen pojačan miris u pijaćoj vodi te da se ona ne preporučuje za piće i spremanje hrane, navodi se u saopštenju za medije Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac.

U ovom nepotpisanom obaveštenju su izostale lokacije na kojima će biti postavljene cisterne sa pijaćom vodom a njih su posle skoro 24 časova, objavili na
društvenim mrežama lokalni mediji u svojim elektronskim vestima.

Na zvaničnoj internet stranici JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac ni do kraja 14.04.2024. godine nije bilo postavljeno obaveštenje o neispravnosti vode niti lokacije cisterni sa pijaćom vodom, dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor DS-a Požarevac od direktora JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac zahteva odgovore na sledeća pitanja:

∙ Da li JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac ima laboratoriju i kvalifikovani kadar koji prati hemizam vode koju distribuira na dnevnom nivou?

∙ Da li u JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac ima dežurnog analitičara mirisa ili je već poznato šta je u vodi?

∙ Da li su hemijske analize dokumenti od javnog značaja koji moraju biti objavljeni na zvaničnom sajtu JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac? ∙ Kada je urađen elaborat o zonama sanitarne zaštite izvorišta Lovac? ∙ Da li se zone sanitarne zaštite izvorišta Lovac održavaju u skladu sa Pravilnikom o načinu određivanja i održavanja zona sanitarne zaštite izvorišta vodosnabdevanja?

∙ Zašto JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac parkira vozila i pere svoje mašine u zoni sanitarne zaštite izvorišta Lovac?

∙ Koliko već dugo građani Kostolca i okolnih mesta koriste neispravnu vodu za piće i da li je ugroženo njihovo zdravlje?

Gradski odbor DS-a Požarevac će kao i do sada, pratiti rad JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac i upozoravati na katastrofalan (ne)rad ovog preduzeća kojim je ugroženo ne samo redovno vodosnabdevanje domaćinstava već i zdravlje naših sugrađana. Takođe, od nadležnih u gradu Požarevcu očekujemo hitnu reakciju, utvrđivanje odgovornosti u JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac i smenu direktora ovog preduzeća, zaključuje se u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. Ima li jos nesto sto je DS zaboravila da kritikuje Treba nesto i pohvaliti da bi ti ljudi poverovali u informaciju Naucite SNS kako se direktori mogu lako oterati iz preduzeca to nikobolje od vas nezna Eto jedne pohvale za vas

KOMENTARIŠI