DUGOROČNA PROGNOZA: Evo kakvo vreme nas čeka posle 20. jula

DUGOROČNA PROGNOZA: Evo kakvo vreme nas čeka posle 20. jula

Foto: Urban City

U narednih desetak dana u celoj Srbiji očekuje nas i dalje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom padavina, a stabilizaciju vremena sa temperaturama oko 30 stepeni možemo očekivati tek nakon 20. jula.

Kako je ispričao meterolog Slobodan Sovilj za Tanjug, u četvrtak i petak će uslediti kratkotrajna stabilizacija vremena, a u većini mesta u zemlji neće biti nikakvih padavina i preovlađivaće suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima.

Maksimalna temperatura biće nešto viša u odnosu na današnji dan i kretaće se u većini mesta oko 25, 26 stepeni.

Novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu sredinom dana, rekao je Sovilj i dodao da će se to dogoditi najpre na zapadu zemlje, dok će se popodne to naoblačenje vrlo brzo proširiti na ostale krajeve Srbije.

Kasnije, popodne, uveče i tokom noći, lokalno se očekuju i obilnije padavine.

U nedelju, dodaje Sovilj, ponovo će biti malo svežije vreme sa čestom pojavom padavina u većem delu Srbije, a maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni.

I sledeće sedmice očekuju nas padavine, odnosno u ponedeljak i utorak nešto ređa pojava kiše i pljuskova uz maksimalnu temperaturu oko 25 stepeni, ali od srede, pa do petka ponovo česta pojava padavina na području cele zemlje.

“Stabilizacija vremena sa temperaturama oko 30 stepeni očekuje se tek nakon 20. jula”, kazao je Sovilj.

Što se tiče Požarevca, u četvrtak i ptak biće dosta sunčanih sati i suvo vreme.

Naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom i u Požarevcu se očekuje u subotu u popodnevnim časovima, a u nedelju će biti nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Kratkotrajna stabilizacija vremena u glavnom gradu Srbije biće početkom sledeće sedmice, ali od srede se očekuje ponovo pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

“I na području Požarevca, nakon 20. jula, biće stabilnije vreme sa temperaturama oko 30 stepeni”, kazao je Sovilj.

KOMENTARIŠI