Foto: Urban City // B.P.

Danas, 5. juna u Gradskom parku održana je konferencija za medije Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

Današnja tema bila je ekologija, a po rečima predsednika požarevačkog odbora ove stranke Vladana Milosavljevića, članovi ove stranke danas su pričali sa građanima Požarevca i tom prilikom su građanima predstavili “Plan za dan posle”.

“Zbog zagađenja vazduha godišnje gubimo preko 10.000 građana, a prethodnih devet godina unazad nemamo nikakva konkretna rešenja za rešavanje ekoloških problema, jasno je zašto je pitanje zdrave životne sredine toliko značajno”, naglasio je Milosavljević i dodao: “Sve ovo naravno nije zaobišlo ni stanovnike Požarevca, svi smo mi svedoci punih devet godina predizbornih obećanja vladajuće stranke koja se iznova i iznova prepisuju, dok je sa druge strane naša realnost da Požarevljani nemaju izrađenu fabriku pijaće vode, nemaju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, nemaju i dalje regulisano pitanje odlaganja komunalnog otpada. Takođe naša seoska naselja su jedina u okrugu koja nisu obuhvaćena organizovanjem sakupljanjem i odnošenjem smeća usled čega imamo problema u vidu brojnih divljih deponija svuda oko nas”, rekao je Milosavljević.

Opširnije u audio prilogu, govori Vladan Milosavljević:

Na današnjoj konferenciji za medije govorilo se i o inicijativi za usvajanje zakona o osnivanju Alimentacijonog fonda, a toj temi govorila je potpredsednica Gradskog odbora ove stranke Jelena Bogovac.

Alimentacioni fond koji bi trebalo da pomogne deci i samohranim roditeljima, u slučajevima kada nesavesni roditelj i posle odluke suda ne isplaćuje alimentaciju.

“U slučaju vanbračnih zajednica, novac bi se isplaćivao od trentutka podnošenja zahteva za izdržavanje deteta, a suma o kojoj bi bilo reči je oko 12.000 dinara. Novac bi se isplaćivao do odluke suda, odnosno i posle ukoliko nesavesni roditelj ne poštuje sudsku odluku, dok bi Alimentacioni fond u tom slučaju protiv takvog roditelja pokretao postupak, rekla je ranije Marinika Tepić, potpredsednica ove stranke.

Bogovac je objasnila da bi osnivanjem ovog fonda deca i roditelji bili zaštićeni, a Alimentacioni fond bi preuzeo ulogu da se dalji sudski spor vodi protiv nesavesnog roditelja. “Alimentacioni fond je fond koji je u većini država u Evropi usvojen i zasnovan je na već psotojećim rešenjima, jer po poslednjim podacima najmanje 300.000 dece i roditelja se muči ovim problemima”, naglasila je Bogovac.

KOMENTARIŠI