Dveri pozvale da se potpiše proglas protiv privatizacije EPS-a

Dveri pozvale da se potpiše proglas protiv privatizacije EPS-a

Foto: Urban City // B.P.

Srpski pokret Dveri pozvao je građane, radnike, akademike, sindikalne grupe, članove radnih tela i članove i simpatizere političkih stranaka da, potpisivanjem proglasa, zatraže poništenje odluke o promeni pravne forme Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

„Pozivamo sve organizacije Lazarevca, Obrenovca, Kostolca, Požarevca, Bajine Bašte, Donjeg Milanovca, Beograda, građane, radnike, sindikalne organizacije svih javnih preduzeća koje čeka sudbina EPS-a, pripadnike nevladinog sektora, patriotske organizacije, ekološke i aktiviste na društvenim mrežama, političke stranke da se suprostave rasprodaji države, dignu glas i kažu da ne daju EPS, ne daju Srbiju“, navedeno je u saopštenju.

Interesi građana Srbije moraju, kako je navedeno, biti stavljeni iznad stranih interesa i mora se poništiti odluka o promeni pravne forme EPS-a.

Dodaje se da se „pred nama odigrava otimanje EPS-a, EPS-a koji su decenijama svojim teškim radom gradili naši dedovi, naši očevi i majke, naša braća, sestre, stričevi i ujaci“.

„Otima se EPS, koga čine hidroelektrana (HE) ‘Đerdap’, drinsko- limske HE, termoelektrana Kostolac i „Nikola Tesla“ i rudarski basen „Kolubara“, koji godinama hrani porodice u Lazarevcu, Kostolcu, Obrenovcu, Bajinoj Bašti, Beogradu, celom donjem podunavlju i istočnoj Srbiji“, navele su Dveri.

Zbog toga, kako je navedeno, Dveri pozivaju sve relevantne činioce u društvu da se pridruže potpisivanju proglasa i očuvanju i zaštiti nacionalnih interesa koji su preduslov za obnovu ekonomskog prosperiteta otadžbine.

„Uništiće i rasprodaće EPS, uništiće nam privredu, gradove, porodice, uništiće nam budućnost naše dece“, navedeno je u saopštenju.

Inicijatori proglasa su opštinski odbori Dveri, Zavetnika i Novog DSS.

KOMENTARIŠI