Foto: Urban City / Ilustracija

Dok se Roma i Sevilja spremaju da se suoče sa finalom UEFA Lige Evrope, mnogi timovi će već gledati napred prema izdanju turnira 2023/24.

Šestostruki osvajač Lige šampiona Liverpul vraća se u Ligu Evrope zajedno sa Brajtonom, koji debituje u takmičenju. Viljareal i Real Betis su španski timovi koji učestvuju u narednoj sezoni, dok se Frajburg plasirao u Bundesligu.

Ajaks će morati da pobedi u plej-of meču da bi se plasirao u grupnu fazu, dok Olimpijakos i Slavija iz Praga moraju da napreduju iz trećeg kola kvalifikacija pre nego što dođu u istu fazu kao i Ajaks. Sporting Nevs gleda unapred na potvrđene detalje finala Lige Evrope 2024. Nemačka se automatski kvalifikovala za Evropsko prvenstvo 2024. pošto je domaćin, ali nosilac trofeja evropskog šampiona, Italija, još uvek mora da se kvalifikuje za turnir.

Finale Lige Evrope 2024. biće održano na stadionu Aviva u Dablinu, Republika Irska. U sporazumu o poravnanju sa UEFA-om, dogovoreno je da stadion Aviva bude domaćin finala Lige Evrope 2024. Zbog priznanja za njihove napore i finansijska ulaganja koja su uložena da budu domaćini Eura.

Popularni kazino bonusi bez depozita u Srbiji imaju još bolju i atraktivniju ponudu.

Predviđanja Za Kvalifikacije Za Evropsko Prvenstvo 2024

Grupa A

Španija je očigledan favorit za prvo mesto u ovoj grupi, dok Norveška, Škotska i Gruzija žele da se bore za drugo mesto, a očekuje se da će Kirp završiti na dnu. Erling Haland možda neće biti povređen u prvoj rundi mečeva, ali Norveška će se oslanjati na njega da postigne golove koji će ih odvesti u Nemačku 2024. Škotska izgleda solidno pod Stivom Klarkom te se očekuje da će izazvati Norvešku za drugo mesto.

Grupa B

Francuska i Holandija će se sigurno zajedno kvalifikovati iz Grupe B, jer će par igrati protiv Irske, Grčke i Gibraltara. Očekuje se da će potonji biti momci grupe, a ako će se Irska i Grčka boriti za jedno od dva automatska mesta u kvalifikacijama, onda će morati da budu Gibraltar kod kuće i u gostima, kao i da pronađu način da oduzmu bodove vrhunski veliki momci. Francuska će biti favorit za pobedu u grupi nakon što su se plasirali u finale Svetskog prvenstva u Kataru, ali u prvom kolu idu protiv Holandije.

Grupa C

Ova grupa bi trebalo da vidi Englesku i Italiju da zauzmu prva dva mesta, ali nikad se ne zna šta će italijanska strana da pokaže, a i Severna Makedonija i Ukrajina će zamisliti svoje šanse da izazovu nered. Malta je peti i poslednji tim u grupi i nema mnogo očekivanja od ove male nacije da osvoji čak ni bod u Grupi C. Engleska je favorit za prvo mesto u ovoj grupi.

Grupa D

Hrvatska je najveći tim u Grupi D i pritisak će biti na ljudima Zlatka Dalića da preuzmu prvo mesto. Takvi poput Turske i Velsa će se nadati kvalifikacijama iz ove grupe u kojoj su još Jermenija i Letonija. Ne očekuje se mnogo od ove poslednje dve ekipe, a Letonija će završiti na poslednjem mestu, ali i Turska i Vels su bili toliko impresivni u nedavnim međunarodnim utakmicama.

Grupa E

Grupa E je jedna od najlakših grupa na papiru sa podrškom Poljske da preuzme prvo mesto ispred Češke. Albanija, Moldavija i Farska Ostrva čine ostatak grupe i dok Albanci imaju neke pristojne igrače koje mogu da pozovu, možete videti zašto je Poljska veliki favorit za pobedu u grupi i zašto se očekuje da Češka dobije drugu automatsko kvalifikaciono mesto.

Grupa F

Belgija se suočava sa potencijalno nezgodnim kvalifikacijama iz Grupe F pošto se Austrija pokazala kao veoma sposoban protivnik i nikada ne možete isključiti Švedsku iz kvalifikacija. Azerbejdžan i Estonija čine poslednja dva mesta u grupi i od njih se očekuje da se bore da vide ko će na kraju završiti na dnu gomile. Belgijanci, koji su sada pod vođstvom Domenika Tedeska, videli su da se Eden Azar i Tobi Aldervajrld povlače posle Svetskog prvenstva.

Grupa G

Mađarska i Srbija imaju veoma dobre šanse da se plasiraju u Nemačku 2024. pošto su u Grupi G igrale nerešeno protiv Bugarske, Litvanije i Crne Gore. Srbija nam nije pokazala svoj pravi potencijal u Kataru, ali svakako ima dovoljno jak tim da pobedi ovu grupu. Mađarska ima dobru grupu igrača i iako nisu uspeli da se kvalifikuju na nedavna svetska prvenstva, uspeli su da se plasiraju na poslednja dva evropska prvenstva.

Grupa H

Grupa H ima šest timova, ali samo jedan se ističe kao izraziti favorit za prvo mesto, a to je Danska. Danci se suočavaju sa San Marinom, Finskom, Kazahstanom, Slovenijom i Severnom Irskom u onome što bi trebalo da bude relativno direktan napredak ka Euru 2024. Čini se da će se prava bitka u ovoj grupi voditi za mesto drugoplasiranog i možete zamisliti da će Severna Irska, Slovenija i Finska verovati da imaju ono što je potrebno da završe iza Danske.

Grupa I

Švajcarska će biti zadovoljna žrebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. jer će u Grupi I igrati protiv Rumunije, Kosova, Izraela, Belorusije i Andore. Švajcarci su veliki favorit za prvo mesto i možete zamisliti da će to biti između Izrael i Rumunija za drugo mesto.

Grupa J

Poslednja grupa uključuje ostarelog Kristijana Ronalda i njegovu portugalsku ekipu od koje se očekuje da dominiraju nad svojim konkurentima. Ostatak grupe čine Bosna i Hercegovina, Slovačka, Luksemburg, Island i Lihtenštajn, tako da će Ronaldo s veseljem trljati ruke pri pomisli da doda još golova svom međunarodnom rekordu.

KOMENTARIŠI