Dveri: Usvojena skandalozna odluka o zbrinjavanju migranata u Braničevskom okrugu

Dveri: Usvojena skandalozna odluka o zbrinjavanju migranata u Braničevskom okrugu

Foto: Dveri logo

GrO Dveri Veliko Gradište prosledio je medijima saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

“Početkom prošle godine, upozoravali smo javnost da aktuelni režim planira da na celoj teritoriji i Braničevskom okrugu naseli migrante, i tačno godinu dana kasnije, to se desilo na 8. sednici Skupštine opštine Veliko Gradište.

Naime, na 8. sednici Skupštine opštine Veliko Gradište koja je održana 19. jula 2021. godine u sali Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović Carevac“, SNS odbornici vladajuće koalicije su, nakon protivljenja 2 odbornika opozicije jednoglasno usvojili odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa na teritoriji opštine Veliko Gradište u periodu 2021. – 2025. godine.

Podsetimo, početkom prošle godine, upozoravali smo javnost da država Srbija planira da na teritoriji Braničevskog okruga i širom Srbije naseli određeni broj migranata,ali na burnu reakciju javnosti i u vreme pandemije od toga se odustalo, do sada!
Pitamo odbornike iz redova vlasti kako će te ovu sramnu odluku objasniti svojim komšijama,svojoj rodbini,sugrađanima,svojim biračima,kako će te njih pogledati u oči kada krenu sa nasiljem,eksplozijom krađa,ne daj Bože silovanjem i drugim krivičnim delima?

Mi iz Srpskog pokreta Dveri upozoravamo aktuelni režim i njihove eksponente na lokalnom nivou koji usvajaju ovakve nerazumne odluke da će uslediti razni vidovi građanske neposlušnosti i da će zbog ovakvih odluka biti podnete krivične prijave i predmet istrage, a takođe biće urađena revizija svakog štetnog sporauma i odluka kao što je ova u vidu Lokalnog akcionog plana,jer šta treba da znači zbrinjavanje pripadnika tuđeg naroda, tuđe vere i običaja na teritoriji države koja je u većini hrišćanska?

Srbija ima dovoljno svojih srpskih izbeglica kojima još nije rešen stambeni status,nemaju čak ni dokumenta,pravo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu,nemaju osnovne uslove za život,postali su nevidljivi u svojoj matičnoj državi,čak i decu u vrtiće ne mogu da upišu.

Zato umesto naseljavanja migrantima sa Bliskog istoka,rešavati status naših raseljenih iz bivših Republika i AP Kosovo i Metohija,to bi bila jedina pravedna odluka.”, navodi se u saopštenju za medije.

1 KOMENTAR

  1. Zamoli bih gospodu iz Dveri objasne jednu stvar , ako mogu.
    Zašto se Srbi koji odu u Austriju smatraju gastarbajterima, a Sirijci i drugi koji dodju u Srbiju migrantima?
    Unapred zahvalan.

KOMENTARIŠI