Foto: Urban City // B.P.

Dvogodišnja devojčica koju je majka juče sa teškim telesnim povredama odvela lekaru, u Zaječaru, podlegla je povredama, potvrđeno je RTS u policiji. Uhapšeni očuh i majka.

Lekari su pokušali da dete reanimiraju ali je nastupila smrt. Zbog toga su uhapšeni očuh i majka i kako nezvanično saznaje RTS, priznali su da je dete dobilo više udaraca.

MUP je saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Tužilac je naložio obdukciju nakon čega će se tačno znati uzrok smrti.

Istraga će pokazati detaljnije u kojim okolnostima se dogodilo porodično nasilje u kome je nažalost dvogodišnja devojčica izgubila život.

KOMENTARIŠI