Edukacija novinara u Braničevu za izveštavanje o istražnim i sudskim postupcima

Edukacija novinara u Braničevu za izveštavanje o istražnim i sudskim postupcima

Cilj seminara je da se preduprede eventualne tužbe i sudski sporovi, koji su u porastu upravo zbog nedovoljnog poznavanja ove osetljive materije

Jednodnevni seminar – obuka za lokalne medije “Lokalni novinari i pravosuđe – izveštavanje o sudskim i istražnim postupcima” održaće se u petak u Požarevcu.

Seminar je namenjen novinarima, urednicima i vlasnicima lokalnih medija, kao i dopisnicima beogradskih medija i medijskim profesionalcima iz Braničevskog okruga. Obuku će voditi Gordana Konstantinović, advokat, stručnjak za medijsko pravo.

Govoriće i predstavnici Udruženja novinara Srbije, Kristina Kovač i Nino Brajović.
Svrha projekta jeste edukacija novinara u Braničevskom okrugu za izveštavanje o istražnim i sudskim postupcima, o radu pravosudnih organa, o zakonskim okvirima koji propisuju šta je dozvoljeno, a šta ne prilikom izveštavanja o nesrećama i krivičnim delima, kao i za rad na istraživačkim temama u vezi sa pravosuđem,na temu korupcije i privrednih prestupa, radi unapređenja profesionalnih i etičkih standarda.

Cilj seminara je da se preduprede eventualne tužbe i sudski sporovi, koji su u porastu upravo zbog nedovoljnog poznavanja ove osetljive materije.

Seminar organizuje preduzeće za reklamne usluge, medije i odnose sa javnošću „PRESENTING MEDIA “, u sklopu projekta koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja, a održava se u petak, 30.novembra, u sali “Milena” hotela “Dunav” u Požarevcu. Početak seminara je u 11 časova.

KOMENTARIŠI