Eksterne provere integrisanog sistema menadžmenta u ogranku „TE–KO Kostolac“: Završen godišnji ciklus...

Eksterne provere integrisanog sistema menadžmenta u ogranku „TE–KO Kostolac“: Završen godišnji ciklus provera

Eksterne provere QMS i EMS sprovedene su prema najnovijim revizijama standarda iz 2015. godine

Krajem novembra završen je godišnji ciklus eksternih provera integrisanog sistema menadžmenta (IMS) u ogranku „TE–KO Kostolac“. Pojedinačno je proveravana usaglašenost sistema sa zahtevima relevantnih međunarodnih standarda i sopstvenim zahtevima kostolačkog ogranka EPS-a. Potvrđeno je i produženo važenje sertifikata ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 i ISO 50001.

Ogranak „TE–KO Kostolac“ je kao strateško opredeljenje uspostavio, dokumentovao i primenjuje, održava i stalno poboljšava četiri sistema menadžmenta: kvalitetom (QMS), životnom sredinom (EMS), zdravljem i bezbednošću na radu (OHSMS) i energijom (EnMS). Ovi sistemi zajedno čine integrisani sistem menadžmenta (IMS).

Foto: EPS Energija

Eksterne provere QMS i EMS sprovedene su prema najnovijim revizijama standarda iz 2015. godine. Konstantno se radi na poboljšanju integrisanog sistema menadžmenta. Za to su zaslužni zaposleni u Službi za IMS: Vladimir Stefanović, šef službe, Miljana Filipović, vodeći inženjer, Tatjana Simić, samostalni inženjer, i Zoran Janković, samostalni inženjer, u saradnji sa predstavnikom rukovodstva za IMS Tijanom Perić, službama za zaštitu životne sredine i bezbednost i zdravlje na radu, kao i sa vlasnicima i menadžerima procesa.

KOMENTARIŠI