EMS: 11.000 korisnika bez struje, iščupani dalekovodi

EMS: 11.000 korisnika bez struje, iščupani dalekovodi

Foto: Pixabay // ilustracija

Situacija na terenu je vrlo komplikovana jer su dalekovodni stubov iščupani sa betonskom konstrukcijom i postoje indicije da struja u 11.000 domaćinstava u Šidu neće doći pre ponedeljka, a moguće je da će sanacija štete trajati znatno duže, rekla je Fonetu šefica sektora za medije i komunikacije Elektromreža Srbije Gordana Raković Rudović.

Na tom području i dalje je na snazi crveni meteo alarm, pa zbog toga dežurne ekipe nisu u mogućnosti da izađu na teren i sagledaju razmere štete, naglasila je Gordana Raković Rudović.

“Za sad znamo da su stradala tri dalekovoda, ali postoji mogućnost da je na terenu situacija znatno komplikovanija i da je oboreno više”, rekla je ona.

U EMS se nadaju da će 11.000 domaćinstava struju dobiti do ponedeljka, ali naglašavaju kako je u sadašnjim okolnostima “teško davati precizne prognoze”, s obzirom da je potrebno postaviti nove dalekovode sa betonskom konstrukcijom, a “to nije nimalo lak i brz posao”.

Raković Rudović je naglasila da ne postoji način da se domaćinstva koja su ostala bez struje pripoje na druge mreže jer je tokom prethodnog nevremena na hrvatskoj strani stradalo 14 dalekovoda koji i dalje nisu sanirani.

KOMENTARIŠI