Epilog zločina u Prugovu: Za ubistvo komšije 15 godina zatvora

Epilog zločina u Prugovu: Za ubistvo komšije 15 godina zatvora

Foto: Pixabay // ilustracija

Obdukcija je pokazala da je Darko Petrović likvidiran municijom za odstrel krupne divljači – od šest dramlija, dve su bile smrtonosne.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Toplica Živković (55) iz Prugova osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva komšije Darka Petrovića (35), izvršenog pre četiri godine. Ova presuda je pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe, pa će optuženi biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Njemu je ista presuda izrečena i u prethodnom postupku, ali se na nju žalio njegov branilac, dok je tužilac bio zadovoljan, jer je dosuđena maksimalna kazna, prenose Novosti.

Ovaj zločin dogodio se 31. januara 2016. godine, pola sata pre ponoći, na pragu kuće Darkovog oca, kod koga je on bio na večeri sa trudnom suprugom. Nakon što je krenuo kući, koja se nalazi u istom dvorištu, odmah pored puta, Darko je počeo da obuva patike, kad su odjeknuli hici koji su ga usmrtili na licu mesta. Da je tog trenutka supruga bila pored njega, pretpostavlja se da bi i ona bila pogođena, ali se zadržala u kući da bi pospremila sto nakon večere.

Obdukcijom tela ubijenog, ustanovljeno je da je likvidiran municijom za odstrel krupne divljači. Od ukupno šest dramlija, koliko su sadržale ispaljene patrone, dve su ga pogodile pravo u srce i trenutno usmrtile, dok su četiri završile u drugim delovima grudnog koša i prstima.

Počinilac ubistva otkriven je dva meseca kasnije, zahvaljujući DNK analizi. Nakon hapšenja on nije priznao delo za koje se tereti, zbog čega je motiv ovog zločina ostao nepoznat. Pretpostavlja se da je do njega došlo zbog ranije nerešenih sukoba.

VEĆ ROBIJAO

Nekoliko godina pre ovog zločina, optuženi Toplica Živković izašao je iz Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“, gde je robijao 15 godina zbog ubistva još jednog meštanina Prugova.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI