“Epl” predstavio nova tri iPhone modela

“Epl” predstavio nova tri iPhone modela

Kompanija "Epl" predstavila je danas tri nova telefona - iPhone Xr, iPhone Xs i iPhone Xs Max. Novi telefoni biće u prodaji od 21. septembra i ne razlikuju po dizajnu u odnosu na prethodnike, ali imaju brži čip i bolju kameru.

Kompanija “Epl” predstavila je danas tri nova telefona – iPhone Xr, iPhone Xs i iPhone Xs Max. Novi telefoni biće u prodaji od 21. septembra i ne razlikuju po dizajnu u odnosu na prethodnike, ali imaju brži čip i bolju kameru.

Novi telefoni opremljeni su najotpornijim staklom koje je ikad ugrađeno na pametnom telefonu. Otporan je na prašinu, vodu u kojoj može ostati i do pola sata, ali i na sok od pomorandže i pivo.

XS model iPhonea ima 5,8-inčni ekran, dok je veća varijanta, XS Max opremljena ekranom od 6,5 inča što je rekord na tržištu pametnih telefona.

Model XR može se nabavaiti po ceni od 749 dolara, xS od 999 dolara, a XS Max od 1.099.

– iPhone X je najpopularniji i najvoljeniji smartfon proizvod danas – rekao je direktor Tim Kuk, otkrivajući da je preko 98 odsto korisnika zadovoljno ovim uređajem.

Nove uređaje pokreže procesor debljine svega 7 nanometara – Bionic, koji omogućava brži rad aplikacija za 30 odsto i upola manju potrošnju baterije.

“Epl” je ugradio opciju za dve sim kartice, ali ne u funkciji kao kod većine android, već je jedna od njih virtuelni sim, što je opcija koju podržavaju neki svetski operateri.

Novi modeli zadržali su kameru od 12 MP, sa poboljšanim blicem i funkcijom dodatnog izoštravanja slike, a novost je i da će iPhone sada biti dostupan u verziji od čak 512 GB memorije.

Pre telefona predstavljen je Apple Watch serije 4 u novom sedištu kompanije u Kupertinu. Sat ima nov ekran i EKG skener, biće dostupan po ceni od 399 dolara sa GPS-om i 499 sa mobilnim internetom.

KOMENTARIŠI