“Želim da uputim izvinjenje svi građanima Republike Srbije, odnosno svim korisnicima EPS-ovi usluga, jer je evidentno da je u određenim delovima Srbije, na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u čitanju brojila i zbog toga greška u ispostavljenim računima. Mi ćemo sve ispitati vrlo precizno. Pod nadzorom EPS-a biće očitana potrošnja za januar, od 1. februara, i ispravićemo svaki račun tako da nijedan građanin, nijedan korisnik neće biti oštećen” rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora “Elektroprivrede Srbije”.

Grčić je istakao da je će istraga koju je naredio biti završena za dva do tri dana.

“Ljudi određenim u elektrodistribucijama koji snose krivicu za ovaj deo priče biće smenjeni već u toku naredne nedelje, a svi naši građani koji smatraju da su oštećeni i da imaju nerealno veći račun, mogu da upute reklamaciju” – rekao je on i naglasio da na teritoriji Vojvodine nije bilo nikakvih problema sa računima.

Grčić se izvinio zbog nedovoljno preciznih informacija koje je EPS davao javnosti, i objasnio da su osnovni razlozi za to bili nedovoljan broj informacija ili netačne informacije koje je EPS dobijao iz elektrodistribucija.

“Veoma mi je žao jer je premijer Aleksandar Vučić ljut na EPS zbog ovog događaja, međutim on je potpuno legitimno ljut bez obzira na sve što je EPS u 2016. godini uradio, bez obzira na odlične, neočekivano dobre rezultate” – rekao je Grčić.

Elektroprivreda Srbije je u potpunosti i iznad svakog očekivanja i proseka uspela i da u ledenom talasu održi nivo spremnosti proizvodnje električne energije i kompletnog energetskog sistema. Prosečan broj korisnika bez električne energije bio je ispod 100, odnosno ispod 0,03 procenta i manji je nego čak i u Nemačkoj.

 

KOMENTARIŠI