EPS formirao krizni štab: Prioritet – stabilnost sistema i zaštita zaposlenih

EPS formirao krizni štab: Prioritet – stabilnost sistema i zaštita zaposlenih

EPS spreman da sprovede sve mere u borbi protiv korona virusa.

U TENT A održan je prvi sastanak kriznog štaba „Elektroprivrede Srbije“ koji je formiran na inicijativu Milorada Grčića, v. d. direktora JP EPS, sa ciljem da se osigura stabilnost sistema i zaštita zaposlenih u vreme širenja korona virusa.

Sastanku 15. marta prisustvovali su članovi kriznog štaba iz poslovodstva JP EPS i ODS „EPS Distribucije“, predvođeni Grčićem, epidemiolog, zdravstveni radnici, predstavnici Sindikata radnika EPS-a i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije.

– Stanje u „Elektroprivredi Srbije“ i drugim energetskim kompanijama je apsolutno stabilno i nema nikakvih problema u funkcionisanju i snabdevanju, a preduzimaju se ozbiljne mere da se takvo stanje i zadrži. Definišu se jasne procedure ponašanja, postupci zaposlenih, rukovodilaca da bi se održao nesmetan rad svih energetskih kompanija i obezbedilo pouzdano snabdevanje ključnim energentima. U EPS-u su spremni da sprovedu sve mere u borbi protiv korona virusa koje će u narednom periodu donositi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije – rekao je Antić.

Ministar je najavio da će se narednih dana u EPS-u nastaviti sa uvođenjem novih mera – od rešavanja pitanja prevoza radnika, dezinfekcije autobusa, pojačane higijene, definisanje procesa rada u svim segmentima i uslovima.

Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, istakao je da je cilj EPS-a da omogući nesmetano funkcionisanje sistema i obezbedi kontinuiranu proizvodnju i snabdevanje električnom energijom za sve građane i privredu uz primenu svih neophodnih mera da bi se ograničilo širenje korona virusa na minimum.

Na sastanku je konstatovano da je EPS među prvima u državi doneo i usvojio te mere, koje se već primenjuju u čitavom sistemu poslovanja. Razmotrene su i mogućnosti dodatnih mera koje bi mogle da se primene u narednom periodu, u slučaju zaoštravanja situacije sa širenjem virusa. Formirani su timovi koji će organizovati rad u proizvodnji i distribuciji, a naloženo je da se definišu svi procesi rada i zaposleni koji su neophodni u tom procesu da bi se svi poslovi odvijali nesmetano.
– Verujem da će zaposleni EPS-a i ovog puta pokazati punu odgovornost i poštovati sva pravila bezbednosti i zaštite na radu, uključujući i ona posvećena zaštiti od korona virusa – rekao je Grčić.

U svim prostorijama EPS-a postavljena su dezinfekciona sredstva i obezbeđena je kontinuirana nabavka dodatnih količina, a zaposlenima koji su na radnim mestima izloženi povećanom riziku od infekcije korona virusom biće nabavljena dodatna zaštitna sredstva.

Zaposleni EPS-a biće kontinuirano informisani o svim odlukama i merama da bi se sprečilo širenje neproverenih informacija.

KOMENTARIŠI